Vara este despre vacanță, relaxare și prieteni, așa că nimeni nu își dorește să mai petreacă ore întregi în bucătărie.

Însă, pentru zilele în care trebuie să faci pe gazda și să impresionezi gașca de prieteni cu talentele de bucătar există câteva preparate rapide care te scot din impas. Mai mult, toți cei de la masă te vor lăuda și vor cere și a doua porție.

Supa crema de mazăre cu rucola și parmezan este alegerea perfectă pentru o cină de vară, ușoară. Preparatul este gata imediat, nu necesită prea multe ingrediente, iar rezultatul este unul de excepție. Această supă cremă trebuie încercată măcar de două ori, iar cu siguranță toți cei de la masă o vor iubi.

Preparatul cu care o să îți cucerești musafirii în zile toride de vară! Rețeta pentru cea mai delicioasă și ușoară cină
Pixabay

Ingrediente

  • 450 gr mazăre (congelată sau proaspătă)
  • 1 ceapă mare (cca 150 g)
  • 3 caței de usturoi
  • 2 cartofi medii (cca 200 g)
  • 75 gr rucola (tânără)
  • 15 g parmezan
  • 3 linguri ulei de măsline
  • sare, piper negru
  • iaurt (pentru servire)

Mod de preparare

Pentru primul pas se pune pe foc o cratiță în care se adaugă uleiul și ceapa tocată cubulețe mici. Se călește la foc mic până se înmoaie ( 5- 10 min), iar apoi se adaugă usturoiul strivit și se mai călește un minut, amestecând mereu.

Ulterior se adaugă cartofii tăiați în cubulețe mici și se pun și 750 de ml de apă (2,5 căni). Se aduce la fierbere și se lasă pe foc până cartofii sunt făcuți (aproximativ 15 minute). Apoi se adaugă pe foc și mazărea și se mai lasă la fiert încă cinci minute.

După ce mazărea a fiert, totul se mută în blender. Mai întâi se pun toate solidele, iar apoi puțin din apa în care au fiert. Se mixează până se obține un piure fin. Ulterior se adaugă și parmezanul răzuit, piperul negru și rucola. Se mixează, din nou, la viteză mare și se adaugă treptat restul de apă. Se adaugă sare după gust și este gata de servire. Supa cremă se servește cu iaurt și se poate consuma atât caldă, cât și rece.

Poftă bună!