Prăjitura Viena

prăjitură cu două blaturi

Ingrediente blat I  

  • 200 grame de făină
  • 140 grame de margarină
  • 70 grame de zahăr pudră
  • 2 ouă întregi
  • 1 plic de vanilie
  • 1 linguriță de bicarbonat
  • –coajă și zeamă de lămâie
  • 1 borcan de gem de caise

Ingrediente blat II  

  • 6 ouă
  • 250 grame zahăr
  • 250 grame nuca măcinată

Ingrediente cremă  

  • 3 ouă întregi
  •  150 grame zahăr
  •  4 linguri de cacao
  •  4-5 linguri de cafea fiartă concentrată
  • 250 grame unt

Preparare blat I la prăjitura Felii de Viena

  1. Se amestecă margarina înmuiată la temperatura camerei cu zahărul pudră. Se adaugă ouăle, vanilia , coajă de lămâie și bicarbonatul stins cu zeamă de lămâie. Apoi se pune făină și se amestecă până la omogenizarea completă

  2. Rezultă un aluat mai moale care se va întinde într-otavă unsă și tapetata cu făină sau cu hârtie de copt. Peste aluat se întinde dulceața.

Preparare blat II

  1. Albușurile se bat spumă cu zahărul până se întăresc și se țin bine pe tel. Se adaugă pe rând gălbenușurile și apoi nuca măcinată.

  2. Se amestecă încet , mai mult prin răsturnare. Compoziția cu nuca se toarnă în tavă peste foaia cu dulceață și se nivelează. Tavă se dala cuptor la foc potrivit, iar după ce prăjitură s-a copt se scoate și se lasă să se răcească. Între timp pregătiți crema.

 Preparare cremă

  1. Se amestecă ouăle cu zahărul, cacaoa și cafeaua. Se fierbe pe aburi la foc mic, amestecând încontinuu că să nu se prindă de vas. Se fierbe până ce crema se îngroașă.

  2. După ce crema se îngroașă se lasă la răcit și apoi se amestecă cu untul frecat spumă.

    Crema se întinde peste prăjitură , iar deasupra se ornează cu ciocolată neagră și albă rasă.