Prajitura Nero cu mousse de ciocolata

O prăjitură cu un blat însiropat și cremă de ciocolată

Blat

  • 2 ouă
  • 30 g cacao
  • 30 g făină
  • 60 g zahăr
  • 1 linguriță extract de vanilie
  • 1 lingură de ulei
  • 1 praf de sare

Mousse de ciocolată

  • 300 g ciocolată amăruie
  • 600 ml frișcă lichidă îndulcită

Decor

  • ciocolată rasă

Blat

  1. Se bat ouăle cu un praf de sare

  2. Se adaugă zahărul treptat cât timp mixăm, după 2-3 minute se adaugă în fir subțire uleiul

  3. Pune extractul de vanilie după care adaugă făina și cacaua cernute. Adaugă-le în două tranșe și amestecă ușor cu o spatulă cu mișcari ample de sus în jos.

  4. După omogenizarea ingredientelor se coc foile. Fie le faci separat, în trei tranșe, fie un blat pe care îl tăiem în 3 foi.

Mousse de ciocolată

  1. Pune ciocolata într-un bol împreună cu 300 ml de frișcă lichida indulcita.

  2. Bagă bolul în cuptorul cu microunde pentru un minut și jumătate cu verificare la fiecare 30 de secunde.

  3. Scoate bolul și amestecă până când ciocolata se va topi în totalitate. Lasă crema sî se răcească la temperatura camerei și bate restul de frișcă.

  4. Urmatorul pas este sa încorporezi crema racită la temperatura camerei. Adaugă această cremă treptat, cam 2-3 linguri odată.Nu mai mult de atât.

  5. Odată ce ai încorporat crema de ciocolata, mousse-ul este pregătit.

Asamblare și decor

  1. Împartem mousseul de ciolată în trei părți egale

  2. Distribuim uniform mousseul pe toată suprafața foii de blat, repetăm până la ultima picătură. Crema de deasupra va ajuta ciocolata rasă să se lipească.