Un desert ușor de realizat! Îți vei încânta cu siguranță familia cu această prăjitură.

Va deveni desertul tău preferat! Dacă dorești să pregătești un desert cu care să îți răsfeți familia, poți încerca această delicioasă prăjitură cu fulgi de nucă de cocos. Cu toții știm că deserturile cu nucă de cocos sunt cele mai bune. Astfel că, nu vei da greși niciodată cu această rețetă!

Pentru a pregăti prăjitura nu ai nevoie de foarte multe ingrediente. Rezultatul este unul spectaculos, iar cei din familie te vor ruga să o prepari din nou. Trebuie să pregătești doar un blat cu cacao, o cremă cu fulgi de cocos și o glazură, iar rețeta este gata.

Ingredientele necesare

Blatul prăjiturii este unul extrem de simplu. Pentru a-l pregăti ai nevoie de 6 ouă, 200 g zahăr, o esență de rom, 180 g făină, 5 g praf de copt și 40 g de cacao. Pentru cremă vei folosi 400 ml de lapte, 100g zahăr,40 g amidon de porumb, 100g fulgi de nucă de cocos și 150 g unt. În ceea ce privește glazura, este necesar să folosești 100 g zahăr pudră, 3 linguri apă fierbinte și 3 linguri de cacao.

Cum pregătești desertul

Pentru a pregăti blatul de cacao vei mixa ouăle împreună cu zahărul, până când acestea își vor tripla volumul și se vor deschide la culoare. Adăugăm treptat în compoziție uleiul, după care esența de vanilie. Amestecăm ușor cu ajutorul unei spatule.

Arhivă personală

Amestecăm într-un vas făina împreună cu praful de copt și cele 40 de grame de cacao. Cernem treptat câte 2,3 linguri de compoziție uscată printr-o sită în aluat. Amestecăm lent, iar după ce am încorporat ingredientele uscate turnăm compoziția de blat într-o tavă. Tava trebuie să fie tapetată cu foaie de copt. Coacem blatul în cuptorul preîncălzit la 180C timp de 25 de minute. După ce blatul s-a răcit îl tăiem orizontal în două foi.

Pentru cremă fierbem laptele pe foc împreună cu zahărul și amidonul de porumb. Amestecăm încontinuu crema până se va îngroșa, pentru a nu risca să se lipească amidonul de vas. Când crema s-a îngroșat turnăm fulgii de cocos și amestecăm foarte bine. Lăsăm crema la răcit 5 minute și adăugăm untul.

Arhivă personală

Va deveni desertul tău preferat! Pentru a prepara glazura, vom amesteca foarte bine zahărul pudră împreună cu apa și praful de cacao. Asamblăm prăjitura: întindem bine crema peste prima foaie de blat, punem următoarea partea blatului și la final glazura. Pentru decor mai putem folosi și  bomboane sau fulgi de nucă de cocos. Lăsăm desertul la frigider o oră, după care poate fi servit.

Share.

19 ani, Student în cadrul Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării, Universitatea din București. Pasiunea pentru scris l-a determinat să aleagă o carieră în jurnalism. Este o persoană curioasă și pregătită să lucreze cu oamenii. Răbdător și creativ, Florin mai are încă o pasiune: fotografia.