Este un desert inspirat de Kinder. Mai în glumă. mai în serios, chiar este un desert bogat în calciu. Ca orice alt dulce nu trebuie să se facă abuz. Este o muncă ce poate fi împărțită cu micuții. Să facem o activitate împreună, de ce nu?

Crema de lapte este o budincă, foarte ușor de obținut în casă. Trebuie doar să fim atenți să nu se lipească, totul va fi ușor de asamblat. Poftă bună și spor la treabă.

Prăjitură cu cremă de lapte

Un desert cu blat de cacao și cremă de lapte

Feliile de pandișpan:

  • 4 gălbenușuri
  • un praf de sare
  • 12 linguri de zahăr
  • 12 linguri de lapte
  • 1 plic praf de copt
  • 550 g făină albă

Crema de lapte

  • 125 grame de făină albă
  • 25 grame de amidon
  • 200 grame de zahăr
  • 1 litru de lapte dulce
  • sucul de la o lămâie
  • coajă rasă de lămâie
  • 100 grame de unt

Decorare

  • 60 grame de ciocolată amăruie
  • 2-3 linguri frișcă lichidă

Ne ocupăm de feliile de pandișpan

  1. La început vom preîncălzi cuptorul. Acest pas este foarte important dacă dorim să obținem un pandișpan copt uniform.

  2. Vom pune într-un castron încăpător gălbenușurile cu un praf de sare și cu zahărul, pe care le vom mixa, până ce se topește zahărul. Consistența ar trebui să fie ceva mai cremoasă, gălbenușurile se vor deschide la culoare.

  3. După aceea adăugăm pe rând laptele și uleiul. Omogenizăm.

  4. Separat ne ocupăm de partea uscată. Făina, cacao, pe care le amestecăm cu cele lichide. Vom obține un aluat pe care-l vom frământa până ce nu se mai lipește de mâini. În compoziție punem 400 de grame de făină, restul păstrăm pentru frământat. Lăsăm să se răcească.

Crema:

  1. Amestecăm făina și amidonul. Apoi punem și zahătul cu laptele, le punem pe foc, lăsăm să se topească zahărul, amestecăm continuu. Vom obține o budincă. 5 minute se lasă la răcit.

  2. Adăugăm în crema noastră răcită zeama și coaja de lămâie. Omogenizăm. O împărțim în 3 tranșe egale.

Asamblare & decor

  1. Punem prima felie pe un platou pe care am pus puțină cremă, să se lipească. Alternăm crema cu foile, un număr de trei, până terminăm crema. Se lasă la rece. ne ocupăm de glazura de ciocolată

Glazură

  1. Vom rupe ciocolata în bucățele, se va topi cu frișca la abur. Lăsăm la răcit, nu foarte mult să poată fi turnată pe prăjitură.

  2. Se toarnă cu grijă glazura și se dă la rece. Așa obținem o felie rece de lapte.