Este un desert foarte ușor pentru că este cu un blat foarte însiropat și cu o cremă nobilă și aerată, dificultatea preparării este foarte scăzută. Este potrivită pentru începătorii în lucrul cu torturile.

Consistența blatului depinde foarte mult de gradul de întărire al albușurilor, dacă reușim să păstrăm aerul din interiorul blatului, nu este nevoie să folosim praf de copt sau alt agent de afânare.

Prăjitură cu blat de cacao și cremă de biscuiți

Un desert foarte ușor și savuros, preparat în câteva minute cu ingrediente pe care le ai deja în bucătărie. Însiropat și bun de savurat

  • 5 ouă
  • 5 linguri făină
  • 5 linguri zahăr
  • 2 linguri ulei (de floarea soarelui)
  • 2 linguri cacao
  • 500 gr sântână pentru firșcă (sau frișcă lichidă)
  • 200 gr zahăr pudră
  • 300 gr biscuiți (sfărâmați)
  • 200 gr smântână (grăsime 10-12% grăsime)
  • 100 gr ciocolată (rasă)
  1. Blatul de cacao: preîncălziți cuptorul la 200 grade Celsius.

    într-un recipient mare bateți albușurile spumpă, împreună cu zahărul;

    gălbenușurile și uleiul se amestecă separat ca la o maioneză, apoi se toarnă deasupra spumei de albuș;

    apoi adăugăm făina, lingurile de cacao și amestecăm cu grijă până se obține un aluat omogen și aerat;

    aluatul se toarnă într-o tavă dreptunghiulară, aprox. 23×33 cm;

    se dă la cuptor pentru 20-25 de minute;

    se lasă la răcit înainte de tăiere

  2. Crema: smântâna de frișcă/ frișca lichidă se bate cu zahărul prudă până la omogenizare, apoi se adaugă smântâmâna;

    se adaugă biscuiții pisați și se mixează până la omogenizare

  3. Asamblare: blatul se taie în două părți egale;

    se însiropează o parte din blat cu lapte, apoi se întinde o parte (jumătate) din cremă;

    se pune al doilea strat de blat, se însiropează și se pune restul de cremă

    Se pune deasupra ciocolata răzuită.