Prăjitura Albă ca zăpada este una dintre cele mai preferate deserturi de cei mici, dar și de cei mari. Iată rețeta pentru o prăjitură pufoasă și delicoasă.

Ingredientele de care aveți nevoie pentru prepearerae foilor prăjiturii sunt următoarele:

1. 10 linguri de lapte
2. 10 linguri de zahăr
3. 10 linguri de ulei
4. o linguriță de amoniac stins în oțet
5. 2 ouă
6. un praf de sare
7. făină cât cuprinde

Ingredientele de care aveți nevoie pentru crema prăjiturii sunt următoarele:

1. 1 litru de lapte
2. 8 linguri de făină
3. 6 linguri rase de zahăr
4. zeama și coaja de la o lămâie
5. esență de vanilie sau rom, după preferințe
6. 200 de grame de unt

Modul de preparare pentru prepararea foilor este următorul:

Adăugați zahărul în lapte și amestecați până când acesta se dizolvă. După aceea adăugați ouăle, uleiul, sarea, amoniacul, iar apoi amestecți din nou foarte bine. Puneț făină în compoziție cât cuprinde, astfel încât să se formeze un aluat nici prea tare, dar nici prea moale pentru 3-4 foi de prăjitură. Coaceți foile pe dosul unei tăvi pe care înainte se presară cu făină.

Modul de preparare pentru crema prăjiturii Albă ca Zăpada este următorul:

Adăugați 10 linguri de lapte rece într-un bol, iar apoi aduăgați făina și zahărul. Laptele care v-a rămas îl puneți la fiert împreună cu coaja de la o lămăie. Când laptele de pe foc dă în fiert, adăugați și restul de lapte pe care l-ați amestecat anterior cu făina și cu zahărul și începeți să amestecați în continuu până toată compoziția dă iar în fiert. Lăsați totul să fiarbă până în momentul în care vedeți că această compoziție se desprinde ușor de cratiță. După ce aceasta s-a fiert, o luați de pe foc și o lăsați să se răcească, amestecând din când în când în ea.

În momentul în care se răcește, adăugați untul puțin câte puțin. Este foarte important ca acesta să fie la temperatura camerei. Amestecați energic. Mai apoi adugați, pe rând, esența de vanilie sau de rom și zeama de lămâie.

Pasul final este repezentat de ansamblarea prăjiturii. Puneți o foaie pe tavă și adăugați crema uniform pe aceasta. Repetați procesul până când rămâneți fără foi. Acum puneți-o la rece pentru câteva ore sau, cel mai bine, peste noapte la frigider.

Poftă bună!