Rochia neagră pe care prințesa Diana a purtat-o în anul 1994 are o poveste nebănuită.

Prințesa Diana a purtat o rochie absolut superbă, neagră în cadrul unei cine din anul 1994 la „Serpentine Gallery”. Ulterior, rochia a fost numită „rochia răzbunării” după ce a ieșit la iveală, în spațiul public, adulterul soțului ei, prințul Charles de Wales.

Această ținută a fost destul de controversată pe atunci, pentru că era o interpretare neortodoxă a modului regal de a se îmbrăca, iar Diana era văzută ca o figură rebelă a familiei regale. Ceea ce făcea cu adevărat, după cum au dedus experții mai târziu, era că își menținea poziția de stăpână asupra propriei vieți. Mamă a doi copii, prințesa Diana a vrut să pară o persoană care deține controlul asupra vieții sale, în ciuda căsniciei sale mult mediatizate care s-a și destrămat în ochii publicului.

social media

Ce semnificație are rochia neagră – „rochia răzbunării”?

Motivul pentru care a fost denumit rochia „răzbunării” a fost că Prințesa de Wales a purtat-o exact în aceeași zi în care Prințul Charles a recunoscut în mod public relația sa cu Camilla Parker-Bowles în documentarul „Charles: Omul privat, rolul public”. Diana plănuise inițial să poarte o nouă rochie de designer la eveniment, dar ulterior s-a răzgândit. Ea a optat în schimb pentru rochia neagră – care se presupune că o avea din 1991, rochie pe care o cumpărase într-o excursie în care se afla cu fratele său.

S-a spus că Diana a vrut să poarte rochia aceasta mult mai devreme, dar a considerat-o „prea riscantă”. În acea seară, prințesa Diana a avut o ținută cu totul atipică pentru ceea ce a fost ea până în acel moment.

Pe lângă controversata rochie, a purtat și ojă roșie pe unghii, ceea ce nu obișnuia să poarte. Așa cum era de așteptat, a doua zi după marea apariție a Dianei, rochia ei a devenit subiectul principal și a apărut pe prima pagină în ziare în Marea Britanie. A eclipsat chiar și declarațiile controversate ale lui Charles. Într-un fel, această apariție poate fi considerată ca revenirea Dianei în lumina reflectoarelor.

Distribuie

Mihaela are 22 de ani. A absolvit studiile la Facultatea de Litere, „Universitatea București” și activează în domeniu de 3 ani, lucrând la mai multe publicații.