Plăcintă turnată cu brânză dulce

Desert specific românesc cu brânză cremoasă dulce și blat pufos

Pentru aluat:

  • 2 ouă;
  • 9 linguri de zahăr pudră;
  • 9 linguri de ulei;
  • 9 linguri de lapte;
  • 12 linguri de făină;
  • 12 linguri de făină;
  • un plic de praf de copt;
  • o fiolă de esență de vanilie;
  • un praf de sare.

Pentru umplutură:

  • 500-600 g de brânză dulce de vaci;
  • zahăr — după gust;
  • 2 ouă;
  • coji confiate de portocală — după gust.

Pregătiți aluatul:

  1. Bateți ouăle cu praful de sare până când se vor albi și își vor dubla volumul. Adăugați zahărul pudră,esența de vanilie, uleiul și laptele.

  2. Adăugați făina combinată cu praful de copt. Amestecați foarte bine. Veți obține o compoziție mai densă decât smântâna fermentată (precum aluatul pentru chec).

  3. Coaceți-l pe parcursul a 10-15 minute în cuptorul preîncălzit până la 180°C (150°C pentru cuptorul electric), până când se va închega.

  4. Între timp pregătiți umplutura:amestecați toate ingredientele necesare. Pentru ca compoziția respectivă să fie mai pufoasă și mai gustoasă, o puteți pregăti cu ajutorul mixerului vertical.

  5. De asemenea, puteți să adăugați în umplutură orice adaosuri — după propriul dumneavoastră gust. Dacă brânza dulce de vaci este foarte uscată, adăugați încă un ou sau o lingură de smântână fermentată în umplutură.

  6. Lăsați-o să se răcească și porționați-o. Scoateți tava din cuptor și răspândiți uniform umplutura de brânză pe blatul copt. Apoi acoperiți-o cu aluatul rămas. Coaceți plăcinta timp de 30 minute, până când se va rumeni.