Plăcintă sau pizza umplută cu bunătăți. Un mic dejun deosebit

Plăcintă sau pizza? O rețetă pe care o descoperi atunci când crezi că vrei să faci o plăcintă pe repede-nainte. De fapt reușești să creezi un fel principal super gustos. E nevoie de puțină răbdare pentru blat, dar nu e nimic ce trebuie frământat. Vom preîncălzi cuptorul la 200 de grade Celsius, asta după ce vom face blatul. Nu vrem să ardem „gazul de pomană”.

E nevoie de următoare ingrediente pentru blat: 500 de grame de făină,  5 grame drojdie uscată, 1 linguriță zahăr, sare. Vom adăuga și 250 ml de apă călduță și 4 linguri de ulei. Umplutura de plăcintă va fi cu: 2 buc. ceapă potrivite, 2 ardei grași măricei, 5-6 felii de  șuncă presată. Pentru pofticioși, 200 grame de brânză grasă sau cașcaval ras.

Blatul de plăcintă. Pentru aluat începem prin a dizolva drojdia în 50 de ml. de apă călduță. Apoi ne ocupăm de făină, pe care o cernem într-un castronel înalt. Punem puțină sare și omogenizăm. Apoi vom adăuga drojdia și restul de apă, tot călduță. Amestecăm bine, apoi adăugăm uleiul, amestecăm. Am spus că nu frământăm, dar vom frământa 1-3 minute. Acestă operațiune se face cât să nu se lipească aluatul de mână, punem făină extra. Lăsăm la odihnit.

Acum pornim cuptorul. Tocăm ceapa și ardeiul, pe care le-am spălat anterior. Le călim câteva minute, cât să se înmoaie. Radem cașcavalul sau fărâmițăm brânza. Mărunțim feliile de șuncă, pe care punem peste legume.

Asamblare&copt

Mai departe ne ocupăm de asambla plăcinta noastră. Vom întinde foile cu puțină făină, ajutați de un făcăleț. Dar când scoatem aluatul din castronel ne ungem pe mâini cu ulei. Formăm o bilă cu tot conținutul. O presărăm cu făină și o tăiem în patru, în mod egal.

Întindem prima foaie, pe care punem pe toată suprafața legume și șuncă. Deasupra lor vom pune brânza sau cașcavalul ras. Repetăm această operațiune cu fiecare bucată de aluat în parte. Putem tăia în bucăți mai mici ori păstrăm plăcintele lungi. Dăm la cuptor pentru 20-30 de minute.

Lasă un răspuns

Sursa foto: thebuzzpaper.com

13 Reasons Why, ultimul sezon! Când apare pe Netflix

Leo de la Strehaia, altoit de fosta nevastă, Anca! Cum a scăpat