Plăcintă cu carne, o rețetă savuroasă, care se poate servi ca aperitiv, gustare sau chiar fel de bază.

Aluat fraged, dospit sau foietaj și umplutură de carne tocată, suculentă și condimentată. Se poate face sub formă de tartă, plăcintă sub formă de sul, două foi suprapuse și umplutură la mijloc sau minipateuri

Plăcintă cu aluat fraged cu umplutură de carne

OPlăcintă cu carne

Aluat

  • 500 grame Făină
  • 2 linguri ulei
  • sare
  • 150 ml apă caldă
  • 1 cub drojdie
  • 50 grame unt

Umplutură

  • 400 de grame Carne tocată
  • Ceapă
  • -olegătură Mărar
  • 2 ouă
  • 80 gr smântână
  • 50 grame de unt
  • sare și piper

Blat

  1. Se amestecă untul rece cu puţină făină, fărâmiţând cu degetele, se adaugă drojdia dizolvată în puţină apă caldă, apoi restul de apă

  2. Se adaugă mântâna, sarea şi făină cât cuprinde,amestecând bine şi frământând până se obţine un aluat consistent dar pufos laatingere. Se dă la frigider 30 de minute.

Umplutura

  1. Carnea de porc se toacă, se rumeneşte într-o tigaie cu puţin ulei încins, secondimentează după gust.

  2. Când este bine făcută, se dă de pe foc, se adaugăcâteva fire de mărar şi de pătrunjel tocate mărunt şi se amestecă.

  3. Se lasă un pic la răcit. Se adaugă un ou şi se amestecă

  4. Se împarte aluatul în două bucăţi: una va fibaza, cealaltă capacul.

    Se întinde prima foaie de aluat pe masapresărată cu făină, apoi se transferă într-o tavă pregătită cu hârtie de copt.

  5. Se adaugă amestecul de carne şi se nivelează cu o spatulă sau lingură.

  6. Se întinde cealaltă foaie de aluat şi din ea se decupează pătrăţele care se aşazăuna peste alta pentru a decora plăcinta.

  7. Se unge plăcinta cu ou amestecat cupuţin lapte şi se presară caşcaval ras.

  8. Se dă la cuptorul preîncălzit, la foc mediu, pentru 30 de minute sau până se rumeneşte