Plăcintă nemțească cu vișine și smântână

Desert de inspirație germanică

Ingrediente pentru aluat

  •  300 g făină
  •  1 lingură praf de copt
  •  1 linguriță bicarbonat de sodiu
  •  120 g zahăr
  •  120 g unt
  •  esență vanilie
  •  2 ouă
  •  un praf de sare

Ingrediente pentru umplutură

  •  200 g smântână
  •  150 g iaurt
  •  70 g zahăr
  •  esență vanilie
  •  40 g amidon
  •  2 linguri zeamă de lămâie

Ingrediente pentru stratul de fructe

  •  600 g vișine
  •  250 ml apă putem înlocui 50 ml cu un cognac
  •  40 g amidon
  • scorțișoară doar dacă vrem

Prepararea sosului de vișine

  1. Combină vișinile (dacă sunt proaspete, fără sâmburi; dacă sunt din compot, cu tot cu suc și omiți apa), cu apă și puțină scorțișoară din compot, cu tot cu suc și omiți apa), cu apă și puțină scorțișoară.

  2. Pune cratiță la foc mediu, iar când compoziția se încălzește, separă 2-3 linguri de zeamă și amestecă-le cu amidonul. Pune amidonul dizolvat peste fructe și amestecă până ce obții un sos de fructe îngroșat.

Blat

  1. Cât sosul se răcește, prepară blatul. Combină făină cu praful de copt, zahărul, sarea și bicarbonatul. Adaugă untul cât mai rece, cele două ouă și esență de vanilie, continuând să mixezi până ce obții un aluat omogen.opt, zahărul, sarea și bicarbonatul. Adaugă untul cât mai rece, cele două ouă și esență de vanilie, continuând să mixezi până ce obții un aluat omogen.

  2. Întinde cu degetele 2/3 din aluat într-o tavă de tort tapetata cu hârtie de copt și ridică-l pe pereții tăvii. Adaugă suplimentar 2 linguri de făină peste restul de compoziție și preseaz-o cu furculița pentru a obține firimituri din compoziție.

Prepararea cremei

  1. Combină iaurtul cu smântână, zeamă de lămâie, esență de vanilie, amidonul, ouăle și zahărul. Omogenizează amestecul

Cum asamblezi plăcintă cu vișine

  1. Peste blatul întins în tavă așează sosul de vișine, deasupra întinde crema de smântână, iar peste smântână presară din belșug și cât mai răspândite firimiturile de aluat.

  2. Dă plăcintă nemțească cu vișine și smântână pentru 45-50 de minute, la 180 de grade.