Plăcintă cu dovleac copt, ricotta și spanac

Plăcintă fel principal

  • 750 gr dovleac
  • 160 ml ulei de măsline extravirgin
  • 0.5 linguriță miez de nucă
  • 300 gr ceapă
  • 2 căței usturoi
  • 100 gr baby spanac
  • 6 ouă
  • 75 gr făină
  • 120 gr brânză Cheddar
  • 250 gr brânză Ricotta
  1. Preîncălziți cuptorul până la 200°C.

  2. Ungeti o tavă de copt reglabilă, de 24 cm. Tapetați tavă cu hârtie de copt.

  3. Tăiați dovleacul în cubulețe și asezonați cu 2 linguri de ulei și miez de nucă măcinat, după ce le-ați aranjat pe tavă de copt. Puneți sare și piper, după gust. Lăsați tavă în cuptor timp de aproximativ 30 de minute, până când dovleacul devine moale și prinde o culoare aurie.

  4. Între timp, încălziți 2 linguri de ulei într-o tigaie care să nu lipească, pe flacără medie. Puneți în tigaie ceapă și usturoiul tocate mărunt, amestecând bine, până când devin moi. Luați tigaia de pe flacăra și puneți frunzele de spanac în tigaie, amestecându-le cu ceapă și usturoiul călite.

  5. Bateți ouăle într-un vas suficient de mare, apoi adăugați uleiul rămas și amestecați foarte bine compoziția. Adăugați făină și amestecați până când toate ingredientele se omogenizează. La final, puneți brânză rasă și asezonați cu sare și cu piper, după gust.

  6. Micșorați temperatura cuptorului până la 180°C. Turnați amestecul pe baza de ceapă peste cubulețele de dovleac.

  7. Turnați jumătate din compoziția cu dovleac în tavă pregătită la început. Turnați jumătate din compoziția pe baza de ou. Mișcați puțin tava, pentru ca amestecul să pătrundă printre cubulețele de dovleac. Turnați apoi restul de compoziție cu dovleac și jumătatea rămasă din amestecul cu ou.

  8. Puneți câteva lingurițe de brânză ricotta pe deasupra. Folosindu-va de o lingură, apăsați puțin plăcintă, astfel încât sa pătrundă ricotta și în interiorul acesteia.

  9. Introduceți tava în cuptor timp de 45 de minute, până când veți obține o plăcintă delicioasă și bine rumenită.