Dacă te-ai întrebat de ce salata e mai bună la restaurant, acum ai răspunsul

Bineînțeles că ar trebui să pui sare în salată. Dar când o faci contează, în cazul în care nu te-ai gândit niciodată la timp și sare.

Cuvântul salată provine din cuvântul latin pentru sare, așa că nu este surprinzător faptul că cele două concepte merg mână în mână: sărarea legumelor, chiar și pe scurt, le poate maximiza crocanta și aroma determinându-le să-și elibereze apa. Dar când ar trebui să adaugi sare? Se pare că momentul contează. Iată câteva gânduri mai jos. Sarea se adaugă în salate chiar înainte de a fi servite. Dar contează mult și ce anume pui în salată.

Cănd trebuie adăugată sarea

Pariu că nu știai! Când trebuie, de fapt, să adaugi sarea în salate. Până acum ai făcut asta complet greșit!
Pixabay

1.Varza

Atunci când salatele sunt făcute cu varză, acestea sunt vizibil mai puțin apoase și rămân crocante și proaspete pentru câteva zile mai mult. Se pune varza feliata intr-o strecuratoare, se presara cu sare și se lasă așa. După aproximativ o oră, clătiți și scurgeți. Pentru un plus de crocanță, clătiți, apoi stoarceți uscat într-un prosop după sărare. Dacă acesta nu este scopul tău, pur și simplu usucă după clătire.

2.Castraveți

Castraveții obișnuiți beneficiază oricum de foarte mult de sărare. Mai întâi le curățați de coajă, sămânțați și tăiați-le felii. Apoi utilizați aceeași procedură ca și pentru varză.

3.Roșii

Săratul ușor roșiilor le îmbunătățește întotdeauna aroma și le strânge pulpa. Dar sunt fragile. Folosiți mai puțină sare (aproximativ 1 linguriță pe kilogram) și lăsați-le doar 15 minute. Roșiile tăiate felii funcționează cel mai bine, puse direct pe prosoape înainte de sărare.

4.Ridichiile

Ridichile feliate pot fi sărate precum varza și castraveții. Devin mai blânde și mai crocante. Dar numai pentru un maxim absolut de 45 de minute, sau vor deveni moi.

O salată grozavă are aproape întotdeauna sare în ea. Și adesea mai mult decât v-ați aștepta. Cele mai multe restaurante bune condimentează salata cu atenție. Probabil adăugând sare și piper direct în verdețuri, nu doar în dressing. Dacă de obicei nu adăugați sare în salate, încercați să stropiți cu puțină sare de mare data viitoare. Și vedeți dacă nu are un gust 100% mai bun.

Distribuie

Alexandra Neacșu, are 24 de ani și e absolventă a Facultății de Artă Geo Saizescu. Îi plac foarte mult filmele sci-fi, cărțile horror și adoră să gătească. În prezent cochetează și cu arta și este membră fondatoare a „Teatrului Nou”.