Pandișpanul este cu siguranță pufosul blat care amintește oricui de copilărie.

Atunci când în acesta se adaugă răcoritoarele fructe de sezon, totul se transformă intr-un desert absolut spectaculos și mai ales delicios. Pandișpanul cu cireșe și cremă de vanilie se prepară într-o oră și poate fi servit după ce a stat minim 30 de minute la rece. Îl poți pregăti în varianta clasică, din care pot degusta și cei mici. Sau îl poți însiropa cu cremă de whisky și suc de ananas pentru o savoare decadentă.

Ingredientele de care ai nevoie pentru blat:

  • 8 ouă
  • 8 linguri de făină
  • 8 linguri de zahăr tos /brun/brut/ de cocos/green sugar ( după preferințe)
  • 1 praf de copt
  • 1 praf de sare
  • 1 linguriță zeamă de lămâie
  • 1 plic zahăr vanilat sau 1 fiolă esență de vanilie Bourbon
  • 12 cireșe din care a fost îndepărtat sâmburele, în prealabil.
  • 1 linguriță ulei de cocos
  • Opțional pentru însiropat, un amestec de cremă de whisky și suc de ananas.

Începe prin a separa albușurile de gălbenuș. Albușurile peste care adaugi zahărul și praful de sare se vor bate cu ajutorul mixerului până încep să formeze o bezea omogenă. Peste aceasta adaugă praful de copt stins cu zeama de lămâie, gălbenușurile, vanilia, cele 8 linguri de făină și zahărul.

 

Este important ca din acest moment să te folosești de o paletă sau o lingură de lemn pentru a continua să amesteci. Mișcările trebuie să fie realizate de jos în sus, astfel ca aluatul să rămână pufos.  Amestecul se toarnă în tavă, iar peste el se pot așeza în linie, cireșele. Totul se introduce la cuptorul preîncălzit la 170 de grade.

Crema

  • 1 ciocolată albă pentru topit
  • 200 gr mascarpone
  • 150 gr smântână pentru frișcă
  • Vanilie
  • Zahăr vanilat
  • 1 plic gelatina

Pentru prepararea cremei va fi nevoie să topești ciocolata albă fie la bain marie fie în cuptorul cu microunde. Peste aceasta adaugă brânza mascarpone, smântâna pentru frișcă, zahărul vanilat precum și gelatina hidratată în prealabil în apă. Amestecă totul și lasă la rece până se va răci pandișpanul proaspăt scos din cuptor. Însiropează-l cu amestecul de cremă de whisky și ananas și întinde ulterior crema peste acesta. Lasă totul la rece pentru minim 30 de minute, iar astfel alături de familie te bucuri de cel mai răcoritor desert.