Omleta vegană este delicioasă, ușor de preparat și potrivită oamenilor vegani sau celor care țin post.

Omletă Vegană se prepară din doar câteva ingrediente, este foarte ușor de făcut și poate fi integrată în alimentația celor care au adoptat o alimentație vegană, cât și pentru cei care țin post.

Este indicat să folosiți sare neagră de Himalya pentru a oferi un gust specific de omletă, chiar dacă în compoziția preparatului nu există ou.

Pentru a prepara omletă vegană ai nevoie de următoarele ingrediente: 150 g năut fiert, 500 g cartofi, 200 g brânză de caju, paprika dulce, turmeric și sare neagră de Himalaya, toate condimentele după gust.

Modul de preparare – omletă vegană

Năutul trebuie hidratat peste noapte. A doua zi trebuie ferit, după care pus la blender alături de sare și puțină apă și se va mixa până boabele de năut se vor transforma într-o pastă.

După ce ai decojit și tăiat cartofii în cubulețe potrivite, se pun la fiert la foc mediu. Ai nevoie de un bol pentru a amesteca toate cele trei ingrediente, pasta de năut, cartofii fierți și brânza de caju alături de condimente. Acestea se amestecă până ce se omogenizează complet.

Pasul următor este să pui la încins o tigaie cu o lingură de ulei, după care pui compoziția care s-a creat în tigaie pentru 5-6 minute. După ce o nivelezi, o lași pe foc mediu cu capacul pus.

Omletă Vegană sau omletă de post, cu doar 3 ingrediente. Nici nu vei simți lipsa oului

După ce cele 5-6 minute s-au scurs, acum este necesar să întorci omleta vegană și pe cealaltă parte. Te poți folosi de o farfurie plată pe care să o ungi înainte cu ulei. Răstorni omleta vegană pe farfuria unsă cu ulei, după care o așezi înapoi în tigaie pe partea necoaptă încă. De asemenea, pui capacul și o lași pe foc pentru încă 5-6 minute.

Omleta vegană este o rețetă delicioasă, care poate înlocui cu succes omleta tradițională, preparată din ouă. Ea poate fi servită alături de salată, după preferințe. Poftă bună!

Distribuie

Mihaela are 22 de ani. A absolvit studiile la Facultatea de Litere, „Universitatea București” și activează în domeniu de 3 ani, lucrând la mai multe publicații.