Pentru un cappuccino delicios făcut de tine vei avea nevoie de:

Reclamă

  • cafea proaspătă și fierbinte;
  • 1 linguriță rasă zahăr pudra;
  • 1 linguriță rasă zahăr vanilat;
  • lapte;
  • cacao;
  • frișcă.

Mod de preparare: Pentru început se pune într-un pahar zahărul pudra cu cel vanilat. Umplem până la jumătate cu cafea fierbinte și amestecăm, apoi încălzim laptele, apoi îl mixăm până se formează spumă, durează 3-4 minute;

Punem peste cafea, laptele cald (formăm o gaură cu o linguriță în spumă să curgă laptele în pahar) și apoi adăugăm cu o linguriță câtă spumă dorim. La sfârșit pudrăm cu cacao și servim sau ciocolată.

Omletă delicioasă cu cașcaval, ceapă verde și smântână

TIp mâncare: Mic dejun
Bucătărie: Internațională
Cuvânt cheie: omletă cu cașcaval
Timp preparare: 15 minutes
Timp gătire: 7 minutes
Timp total: 22 minutes
Porții: 2 porții
Author: Gabriela Nitu

Ingrediente

  • 4 ouă
  • 100 gr mozzarella, rasă
  • 100 gr parmezan, ras
  • 100 gr cașcaval Cheddar maturat, ras
  • mărar
  • ceapă verde
  • 1 lingură de smântână, 20% grăsime
  • 1 morcov
  • un praf de chili
  • 3 linguri ulei de măslin
  • sare&piper

Instrucțiuni

  • Ne ocupăm de morcov și de ceapa verde, se călesc bine
  • Se bat ouăle cu praful de sare și piper și cu chili. Într-un bol, se rad trei feluri de cașcaval.  După ce s-au omogenizat bine, se pune în tigaia încinsă cu ulei de măsline peste legumele din tigaie.
  •  Când s-a prăjit omleta, vom adăuga compoziția de cașcaval și lingura de smântână. 
  • Se va lăsa în tigaie pentru 2 minute, apoi vom îndoi omleta și o vom întoarce pe cealaltă parte. Repetăm procedura până la topirea amestecului de cașcaval.