Iată modurile în care poți reutiliza săpunul.

După mai multe utilizări, săpunul solid devine foarte mic și aproape inutilizabil. De aceea, suntem adesea tentați să-l aruncăm la gunoi. Cu toate acestea, este posibil să reciclați săpunul rămas, iată cum!

CITIȚI ȘI – Ce se poate întâmpla cu corpul tău dacă începi să faci duș fără săpun

Următoarele sfaturi pot da o a doua viață micilor reziduuri de săpun și pot evita astfel risipa. Veți fi fără îndoială interesat să descoperiți  aceste soluții ingenioase.

Sursa: Social media

Folosiți resturile pentru a face săpun

Pentru a face un săpun, este suficient să topești resturile la bain-marie sau într-o tigaie amestecându-le cu puțină apă, o cantitate foarte mică de lapte sau ceai lichid,  scopul fiind pur și simplu să topești săpunul fără a-l arde.

Apoi folosiți forme de diferite forme pentru a turna lichidul obținut. Lăsați să se usuce și să se întărească cel puțin o oră, iar mai apoi vă puteți folosi de el.

Faceți un burete autospumant cu săpun rămas

Surprinzător nu-i așa? Un burete poate deveni cu ușurință auto-spumant doar folosind săpunul rămas. Îți spunem mai departe ce trebuie să faci! Pentru a realiza acest lucru, faceți o tăietură mică pe o parte a buretelui, astfel încât să puteți introduce o bucată mică de săpun. Odată ud, va putea să facă spumă și să elibereze săpun în mod constant.

Puneți săpunul rămas în interiorul dulapului

Pentru a simți un miros  proaspăt și plăcut pe hainele tale în timp ce te îmbraci dimineața, te poți utiliza de săpunul rămas. La fel ca lavanda sau parfumurile de casă, introducerea micilor resturi de săpun în dulap sau garderobă lasă un miros aparte, iar acest lucru se va simți garantat pe hainele tale.

Cu aceste idei ingenioase pentru reciclarea resturilor de săpun, le vei oferi o a doua viață și astfel eviți risipa!

Distribuie

Sunt Sebastian și încă de mic visam să învăț tainele jurnalismului și ale televiziunii. Am absolvit Facultatea de Jurnalism și Științe ale Comunicării din cadrul Universității Alexandru Ioan Cuza din Iași, iar acum, zic eu, sunt pregătit să vă aduc cele mai prospete știri din domenii diverse.