Ne-am obișnuit să credem că o îngrijire bună a pielii înseamnă o piele foarte curată.

Cu toate acestea, spumarea corpului din cap până în picioare cu săpun poate face mai mult rău decât bine pentru sănătatea și aspectul tău. În timp ce săpunul cu siguranță miroase bine, este departe de a fi benefic pentru pielea ta.

În prezentul articol veți afla ce se întâmplă atunci când decideți să nu mai folosiți săpunul.

1. Pielea ta se va simți mai sănătoasă

Să faci duș doar cu apă va echilibra stratul protector al pielii. În timp ce săpunul îndepărtează eficient murdăria din corpul tău, el curăță și uleiurile naturale secretate de piele. Utilizarea regulată a săpunului poate, de asemenea, să deranjeze  echilibrul pH-ului pielii, lăsând-o uscată și iritată.

Sursa: Social media

2.Nu vei simți mirosul corporal

În timp ce dușul cu săpun vă va face să simțiți un miros proaspăt pe termen scurt, în esență vă face pielea mai vulnerabilă la bacterii. Ingredientele dure din săpun perturbă echilibrul dintre uleiurile pielii și bacteriile care trăiesc pe pielea noastră, ceea ce face ca pielea să  producă și mai mult ulei și bacterii. Săpunurile antibacteriene sunt deosebit de dăunătoare deoarece ucid microbii benefici împreună cu cei răi.

3.Pielea ta poate rămâne fără riduri mai mult timp

În timp ce multe ingrediente găsite în săpun sunt menite să vă lase pielea curată și proaspătă, ele pot provoca de fapt mai mult rău decât bine. De fapt, ele pot deteriora stratul acid al pielii, care, la rândul său, poate agrava multe afecțiuni ale pielii, cum ar fi acneea și dermatita. Baia cu săpun îți usucă pielea, ceea ce poate duce la  apariția riduri.

4.Deficit de vitamina D

Pe lângă faptul că contribuie la îmbătrânirea prematură a pielii, săpunurile pot interfera și cu absorbția vitaminei D. Pielea noastră transformă energia solară în vitamina D, iar unii specialiști în domeniul sănătății recomandă să faceți duș mai rar, deoarece poate perturba echilibrul pielii și poate înlătura o parte din vitamina D. Cu toate acestea, mulți din comunitatea medicală cred că vitamina D rămâne în piele chiar și după un duș.