Neil Armstrong a folosit o frază greșită pe post de prime cuvinte rostite pe Lună. Mesajul a fost unul foarte profund, un mod de a marca importanța istorică a evenimentului. Mesjul a fost unul nobil și frumos… Cu toate acestea Armstrong a omis ceva, regulile sintaxei. Spunând „un pas mic pentru om, un pas uriaş pentru omenire” face o eroare gramaticală. Acestei expresii îi lipsește un articol hotărât. Varianta corectă ar fi fost  „un pas mic pentru un om”, şi nu „pentru om”.

Neil Armstrong a folosit o frază greșită pentru primele cuvinte rostite pe Lună

Analiza făcută de profesorul Chris Riley relevă faptul că a fost o construcție verbală prin care se dovedește spontaneitatea actului său. Simetria construcției verbale a fost aleasă de Armstrong. Nu au fost pregătite anterior sau dictate de NASA sau Casa Albă.

„Pentru mine această frază are o mare importanţă. Reprezintă o parte importantă a vieţii mele, pentru că aceste vocabule adună în ele atitudinea optimistă a sfârşitului de secol XX.” Potrivit profesorului Chris Riley.

Neil Armstrong a fost pasionat de zbor de la vârste fragede. A reușit să-și obțină licența ca pilot la vârsta de 16 ani. A rămas în istorie pentru faptul că a fost primul om care a pășit pe Lună. Pe lângă asta a fost un important astronaut, pilot de teste şi pilot naval.

Pentru prima dată a zburat în spațiu ca pilot comandant al misiunii Gemini 8, în 1966. A fost un pionier și în acest caz, când a executat prima conectare între două nave spaţiale. A doua dar şi ultima misiune a sa în spaţiu este cea în care a fost comandant al misiunii de aselenizare Apollo 11, din iulie 1969. Pentru campania de aselenizare au fost trimiși astronauţii Neil Armstrong şi Buzz Aldrin. Ambii au coborât pe suprafaţa Lunii, au stat aproximativ 2 ore şi jumătate pentru cercetarea satelitului natural al Pământului. În tot acest timp colegul lor Michael Collins era pe orbita Lunii.