Negresa se numără printre prăjiturile preferate de toată lumea.

Se pregătește rapid și ușor, indiferent că alegi rețeta clasică de negresă sau o rețetă mai complexă formată din mai multe ingrediente. Astăzi vă arătăm cum prepari negresa cu sfeclă roșie, un preparat sofisticat, dar și gustos în același timp. 

Pentru că este vară și de preferat este să mâncăm cât mai sănătos, vă propunem rețeta de negresă cu sfeclă roșie. Această legumă este folosită nu numai la mâncăruri, ci și la dulciuri, ținând cont că are un conținut destul de mare de zahăr. Este gustoasă și sănătoasă, așa că folosește-o cât mai des la deserturi! Iată cum se prepară negresa cu sfeclă roșie.

Ingrediente negresă cu sfeclă roșie:

  • 180 g făină
  • 1 linguriță praf de copt
  • 100 g îndulcitor pudră
  • 1 praf de sare
  • 4 ouă
  • 100 g unt nesărat
  • 200 g ciocolată (50-60% cacao)
  • 25 g pudră de cacao
  • 2 sfecle medii, coapte
  • 1 linguriță esență de vanilie
  • fulgi de ciocolată sau nucă pisată, pentru decor.

Mod de preparare:

Prima dată, sfecla se spală se usucă și înfășoară în hârtie de copt, apoi se dă la cuptor până se înmoaie. După ce s-a răcit, se curăță de coajă, se taie cuburi și se pasează cu blenderul. Într-un vas diferit se topește untul împreună cu ciocolata ruptă bucăți, la foc mic, apoi se lasă la răcit.

Făina se amestecă cu pudra de cacao, praful de copt și sarea. Ouăle se mixează cu îndulcitorul și vanilia, 5 minute, apoi se adaugă sfecla pasată și ciocolata topită. Toate ingrediente uscate se amestecă și se toarnă peste compoziție până se încorporează bine.

Cuptorul se preîncălzește la 170 °C. Compoziția din vas se pune într-o tavă dreptunghiulară , tapetată cu hârtie de copt. Se dă la cuptor 30-35 de minute, apoi se scoate și se lasă la răcit. Se taie doar în momentul în care s-a răcit complet. Interiorul negresei cu sfeclă roșie trebuie să fie moale și umed. La final, se decorează cu fulgi de ciocolată sau nucă pisată, după preferințe.