Ingrediente latte:

  • 100 ml apă
  • 50 ml lapte
  • 50 g frișcă
  • 3 lingurițe cafea măcinată
  • 1 linguriță zahăr brun
  • scorțișoară măcinată

Mod de preparare

Se pune apa la fiert împreună cu zahărul. Când clocotește se adaugă cafeaua. Se lasă un clocot și se ia de pe foc. După ce s-a decantat, se toarnă cafeaua într-un alt recipient. Cafeaua obținută se amestecă cu laptele. Se toarnă în cupe, se pune frișcă deasupra și se pudrează cu praf de scorțișoară.

Sandwich la tigaie cu bacon si guacamole

Sanwich

  • 2 felii pâine
  • cașcaval 
  • fâșii de bacon crocante (se prepară dinainte la cuptor sau la tigaie)
  • guacamole
  • unt (pentru uns feliile)

Guacamole

  •  2 avocado coapte
  •  o ceapă mică
  •  2 căței usturoi
  •  1-2 roșii decojite
  •  1 linguriță zeamă de lămâie
  • sare&piper

Guacamole

  1. Desfă avocado, scoate sâmburele și trasează cu cuțitul linii verticale și orizontale, apoi întoarce fructul invers, încât pulpa să cadă ușor, sau să o poți răzui cu cuțitul.

  2. Pasează avocado cu furculiță. Toacă roșiile și ceapă mărunt, zdrobește usturoiul, apoi adaugă-le pe toate peste avocado, împreună cu zeamă de lămâie. Potrivește de sare și piper 

Sanwich

  1. Se așează feliile de cașcaval pe una din feliile de pâine, apoi fâșiile de bacon crocant, și apoi se unge cu guacamole.

  2. Se pună cealaltă felie deasupra și se unge sandwich-ul pe dinafară cu unt, apoi se așează într-o tigaie fierbinte.

  3.  Sandwich-ul se va rumeni foarte frumos datorită untului. Se ridică cu o spatulă, și când vedeți ca e rumenit, îl întoarceți pe cealaltă parte și apăsați ușor.

  4. Din nou verificați, și când e destul de rumenit, îl scoateți din tigaie direct pe farfurie. Se poate tăia în jumătate (mie cel puțin așa îmi place să fac).