Nu mai este niciun secret faptul că din ce în ce mai mulți oameni preferă să câștige bani mulți din confortul propriei locuințe. Dacă până acum, lucratul de acasă era un subiect tabu, ei bine, de acum încolo, meseria ideală există.

O meserie nouă începe să prindă contur și în România. În pricipal, pare că este mai mult de interesul tinerilor. Se lucrează de acasă, când vrei și cât vrei, călătorești mult, întâlnești oameni interesanți și ești și plătit pentru asta. Unde mai pui că sumele care îți virate nu sunt deloc unele de neglijat?!

Desigur, pentru asta, trebuie să îndeplinești și anumite condiții. Printre cele mai importante sunt talentul pentru scris și să nu dorești să devii celebru. Peste hotare, meseria aceasta se numește „ghostwriter” și deja face furori. La aceste servicii au apelat numele celebre, printre care chiar și Prințul Harry. 

Meseria care atrage din ce în ce mai mulți tineri. Poți lucra de acasă sau poți să călătorești în toată lumea
Pixabay

„Ghostwriting-ul” sau meseria care aduce satisfacții pe bandă rulantă

Ideea de „ghostwriter” a fost și în atenția regizorilor de film. De-a lungul timpului, marii producători de peste Ocean au încercat să spună povestea „scriitorilor din umbră”, dar tot ar mai fi multe de povestit.

În România, acest concept nu este foarte bine conturat, dar asta nu înseamnă că nu avem și noi așa zișii „scriitori din umbră”. Liviana Tane este unul dintre ei și a povestit cum se simte această meserie și ce avantaje și dezavantaje are.

„Este o profesie pentru tineri, dar și pentru oameni mai în vârstă, care poate aduce satisfacții enorme. 

Prințul Harry se înscrie și el în categoria celor care apar pe coperta unei cărți, dar nu ei sunt cei care au așternut cuvinte pe foaie. „Rezerva” a fost cea mai rapidă carte vândută, vreodată, din categoria non-ficțiune. Acum, întrebare care se pune este cui îi revin meritele?! Toate marile biografii din ultimii ani, precum cea a lui Zlatan sau Agassi au fost scrise de „ghostwriteri”.