Marea Piramidă a lui Keops de la Gizeh e înalțată la 15 km distanță de la actualul Cairo. Printre cele mai mari mistere ale sale legate de ea se oprește la modul în care a fost construită. Ușa ascunsă cu iscusință de egipteni a fost descprită prin citirea cărților lui Herodot. Istoricul grec a scris despre Marea Piramidă a lui Keops de la Gizeh în secolul al V-lea î.H.

Reclamă

Este foarte interesant modul în care vechii egipteni au reușit să facă calcule pentru a ști cum să construiască Marea Piramidă a lui Keops. Ce tip de metode topografice au folosit pentru a stabili suprafața exacată pe care să se întindă cu construcțiile. Cum au reușit să asigure atât de multe persoane și hrana pentru ele.

Reclamă

Se pare că toate piramidele sunt așezate în funcție de date clare. S-a ținut cont de multe aspecte astronomice din care reies vasta lor cultură. Din multe calcule astronomice se înțelege profunda lor cunoaștere a matematicii. Aveau cunoștințe de matematică cu mult superioare altor civilizații. Mumia faraonului Keops (Khufu) din secolul al XVI-lea î.H. și alte comori ascunse în piramidă nu au fost descoperite niciodată. Se pare că cele trei piramide de pe platoul Gizeh au fost construite pentru a servi ca morminte, deși nici măcar o singura mumie nu s-a găsit în ele.

Marea Piramidă a lui Keops de la Gizeh misterele sale fabuloase

Denumită Marea Piramidă a lui Keops pentru că este cea mai mare piramidă descoperită de până acum. Este de o înălțime de 146 metri, laturile bazei aproximativ egale, 230 metri lățime și acoperă aproape 7 hectare. Cele trei piramide de la Gizeh, inclusiv cele ale faraonilor Khafre (Kefren, în greacă) și Menaure (Mikerinos, în greacă) au fost ridicate în timpul Dinastiei a IV-a din Egipt (2613 – 2494 î.H.). Se pare că construirea acesteia datează la doar 700 de ani de la apariția civilizației egiptene.

Misterele piramidei sunt foarte multe. Cercetătorii s-au oprit la spectele care țin foarte mult de astronomie. Aparte faptul că precizia matematică a contruirii ăiramidelor rămâne de neînțeles până în ziua de azi. Această fascinație a fost atât de mare încât oamenii de știință tind să creadă că vechii egipteni au primit ajutor de la civilizații mult mai avansate. Civilizații de proveniență extraterestră. Prin secolul al XX-lea, au fost descoperite detalii care să confirme scopurile astronomice și calendaristice ale Marii Piramide de la Gizeh. Tunelul descoperit în secolul al IX-lea de Abdullah Al Mamun ar avea un vădit scop astronomic, ca un fel de telescop staționar.