Reclamă
Reclamă

Când ne simțim obosiți, apelăm la cafea. Este o băutură ce poate fi consumată atât iarna, cât și vara. Oamenii o beau mai mult decât se recomandă, fără să știe că își pun sănătatea în pericol. Unii oameni nu ar trebui să o bea pentru că le va afecta organismul. Astăzi vă vom spune ce grupuri de persoane nu ar trebui să bea cofeină.

Există vreun beneficiu în a bea cafea în fiecare zi?

Este adevărat că, consumul de cafea în fiecare zi, cu moderație, are beneficiile sale. Dar nu trebuie să se abuzeze de ea. Știm deja că excesele sunt dăunătoare pentru organism. Cu toate acestea, mai multe studii au arătat că consumul acestei băuturi calde este asociat cu o reducere a ratei mortalității.

Sursa: Social media

Mai exact, persoanele cu vârsta de peste 50 de ani vor avea parte de beneficii dacă vor consuma o ceașcă de cafea în fiecare zi. În aceeași ordine de idei, cercetătorii au exprimat că există beneficii la femeile și persoanele de peste 60 de ani cu hipertensiune, obezitate sau diabet care beau două sau mai multe cești de cafele pe zi.

Cine nu ar trebui să bea cafea?

În primul rând, este necesar să clarificăm că, dacă există beneficii pentru îmbunătățirea sănătății, acest lucru se va întâmpla atunci când cafeaua este consumată fără aditivi, adică fără zahăr, îndulcitori, creme sau lapte. Aceste ingrediente suplimentare vor avea un impact negative asupra proprietăților cofeinei. Pe de altă parte, următoarele grupuri de persoane nu ar trebui să bea cafea în niciun caz:

Reclamă
  1. Femeile însărcinate: consumul excesiv de cafea în timpul sarcinii poate crește riscul de avort spontan și de greutate mică la naștere.
  2. Persoanele sensibile la cofeină: pot avea efecte secundare precum insomnie, nervozitate și tahicardie.
  3. Persoane care iau medicamente: poate modifica acțiunea acestora și poate crește eficacitatea lor.

Reclamă
Share.

Sunt Sebastian și încă de mic visam să învăț tainele jurnalismului și ale televiziunii. Am absolvit Facultatea de Jurnalism și Științe ale Comunicării din cadrul Universității Alexandru Ioan Cuza din Iași, iar acum, zic eu, sunt pregătit să vă aduc cele mai prospete știri din domenii diverse.

© 2024 Editura Substantial SRL – substantial.ro