Reclamă
Reclamă

Mai multe sfaturi și trucuri naturale ne pot face viața de zi cu zi mai ușoară fără a fi nevoie să apelăm la substanțe chimice. Iată de ce îți oferim această tehnică, care este bazată pe un ingredient natural. Îți va permite să rezolvi o problemă comună întâlnită la frigiderul tău.

Sursa: Social media

De ce să lași cafeaua măcinată în frigider?

Odată deschis, frigiderul poate degaja anumite mirosuri neplăcute până la punctul de a ne întoarce stomacul pe dos și a ne face să ne piară pofta de mâncare. Pentru a nu mai întâlni această problemă, există o soluție miraculoasă: cafeaua măcinată.

Pentru a neutraliza mirosurile neplăcute, avem tendința de a folosi bicarbonat de sodiu, dar și cafeaua măcinată poate face acest lucru.

Pentru a profita de capacitatea sa de absorbție, pur și simplu turnați cafeaua măcinată într-un bol și puneți-o în frigider. Pentru ca efectul său să dureze pe termen lung, trebuie să înlocuiți cafeaua în fiecare lună.

Reclamă

De asemenea, dacă aveți zaț de cafea rămas, îl puteți folosi urmând același proces. Singura diferență este că va trebui să înlocuiți zațul o dată la 15 zile, spre deosebire de cafeaua măcinată.

Alte utilizări surprinzătoare ale cafelei

Indiferent de forma sa, măcinată, boabe sau solubilă, cafeaua poate fi folosită în moduri surprinzătoare. Aici sunt câteva dintre ele:

Utilizați cafea pentru a desfunda canalele de scurgere

Dacă observați că vi s-a înfundat chiuveta, este ușor să remediați această problemă utilizând zațul de cafea. Se toarnă în scurgere, adăugând un litru de apă clocotită.

Curățați suprafețele bucătăriei cu zaț de cafea

Plitele, blaturile sau vesela sunt toate suprafețe pe care le puteți curăța cu o cârpă înmuiată în zaț de cafea. Puteți efectua acest lucru fără să vă temeți de o eventuală alterare a suprafețelor în cauză.

Utilizați cafeaua ca detergent pentru mâini

Dacă mâinile tale miros urât după sfărâmarea usturoiului sau a oricărui aliment care lasă un miros puternic, ia în considerare zațul de cafea. La fel cum ați face cu orice săpun, spălați-vă mâinile cu cafeaua rămasă și vă puteți lua rămas bun de la toate acele mirosuri urâte.

Reclamă
Share.

Sunt Sebastian și încă de mic visam să învăț tainele jurnalismului și ale televiziunii. Am absolvit Facultatea de Jurnalism și Științe ale Comunicării din cadrul Universității Alexandru Ioan Cuza din Iași, iar acum, zic eu, sunt pregătit să vă aduc cele mai prospete știri din domenii diverse.

© 2024 Editura Substantial SRL – substantial.ro