Rețeta de pui pe sticlă la cuptor este deliciul serilor în familie. Recomandat pentru o cină de patru persoane, puiul pe sticlă este un preparat care merită fiecare efort pe care îl pui în procesul de gătire.

Merge cu vinuri cu o corpolență scăzută – vinuri „subțiri”, predominant albe, care sunt combinate cu mâncăruri ușoare: pește, preparate din legume, salate. Cele mai cunoscute vinuri cu corpolență scăzută sunt sauvignon blanc, pinot blanc, pinot gris, riesling, Vinho Verde și clasicul vin spumant;

Pui întreg gătit pe sticlă, cea mai fragedă friptură de pui

Friptură echilibrată puternică aromatizată bună pentru mesele festive dar și pentru o cină care slabă în calorii

  • 1 pui intreg
  • 1 lingura cimbru
  • 1 lingura boia de ardei dulce
  • 1 lingura pudra de usturoi
  • 1 lingura busuioc uscat
  • 1/2 lingurita sare
  • piper, dupa gust
  • 3 linguri unt
  • 1 sticla de 0.33 ml bere
  1. Spala bine puiul si curata apoi sticla de bere pe exterior, inlaturand eticheta. Toarna jumatate din cantitatea de bere in tava aleasa, ideal una cat mai grea.

  2. Unge puiul bine cu unt moale din abundenta, apoi presara-l cu combinatia de condimente, adaugand si combinatia de condimente pe dinauntru.

  3.  Asaza apoi puiul peste sticla de bere si sprijina-l apoi in tava in cele 2 pulpe inferioare si pe sticla de bere.

  4. Da puiul la cuptor la 200 de grade pentru 90-100 minute, sau pana cand puiul pe cutia de bere se rumeneste si se patrunde bine.

  5. De 2-3 ori, pe parcursul perioadei de coacere, stropeste puiul cu bere din tava. Odata patruns, scoate puiul cu mare grija de pe sticla, prin partea inferioara a puiului.