Nu toată lumea cunoaște beneficiile uimitoare ale acestei legume

    Sfecla roșie este una dintre legumele ce fac parte din recolta bogată a toamnei. Unele gospodine o păstrează ca atare pentru ciorbe sau alte preparate. De asemenea, în părțile Moldovei, sfecla este pusă la murat alături de varză, gogoșari sau pepeni.

În Ardeal, din sfecla roșie, gospodinele prepară o salată la borcan care devine un deliciu în zilele friguroase de iarnă, alături de felul principal de mâncare.

Beneficiile sfeclei roșii

Cu un gust aparte, sfecla este o legumă care nu se cultivă neapărat în toate regiunile României. De altfel, în mediul rural, multe persoane o cultivă doar pentru a servi ca hrană animalelor din gospodărie. Nu toată lumea cunoaște însa beneficiile aparte ale acesteia.

În trecut, oamenii consumau ca atare frunzele de sfeclă. Culoarea roșu pronunțat a tulpinei, cea care este acum consumată îi ținea la distanță pe cei sceptici.

  Substanța care contribuie la formarea culorii specifice a sfeclei se numește betacianină. În urma unor studii, s-a demonstrat că sfecla este unul dintre alimentele de introdus în alimentația persoanelor care au risc de cancer.

Leguma este și un bun detoxifiant pentru ficat. Compușii din aceasta duc la stimularea eliminării toxinelor.

Citește și

2 rețete ieftine de toamnă. Le prepari rapid și vor fi suficiente pentru toată familia

Sfecla are aproape la fel de multe fibre precum ovăzul de exemplu. Din acest motiv este indicat consumul ei spre reglarea tranzitului intestinal.

De altfel,fibrele pe care le conține duc la absorbirea grăsimilor, deci a scăderii colesterolului. Totodată, sfecla reglează și tensiunea arterială. Consumul acestei legume este indicat de majoritatea medicilor cardiologi celor care au probleme cu inima sau cu circulația sângelui.

Sucul de sfeclă roșie, porție de sănătate la pahar

Sucul de sfeclă este una dintre băuturile pe care le poți consuma cu succes, toamna. Pentru a-l prepara poți folosi doar sfecla sau îl poți îmbunătăți.

Adăugând în timpul stoarcerii, măr, strugure, țelină apio sau pătrunjel, vei crește aportul de nutrienți pe care băutura o va conține la final. Este indicat să urmezi o astfel de cură inclusiv pentru întărirea imunității și detoxifiere.

Share.

Din anul 2018 am ocupat funcția de specialist comunicare și relații publice în cadrul Federației Patronatelor din Turismul Românesc, îmbinând astfel tainele comunicării cu legile riguroase și actele normative care vizează în mod direct sfera turismului/ospitalității. Lumea digitală mi-a captivat atenția, iar astfel am descoperit acest frumos drum al redactării articolelor media pentru publicațiile online aflate în continuă dezvoltare. Încă din anul 2020, în cadrul substantial.ro, am documentat, redactat și transmis cititorilor noștri informația clară cu maximă dedicare și responsabilitate.