Lava cake

Prăjitură cu umplutură de ciocolată topită

  • 115 g ciocolată cu procentaj de cacao peste 65%
  • 115 g unt nesărat
  • 2 gălbenușuri
  • 2 ouă întregi la temperatura camerei
  • 70 g zahăr
  • 1 linguriță de esență de vanilie
  • 2 linguri de făină
  1. Toacă mărunt ciocolată. Pune apă într-o crăticioară până la jumătate și pune-o pe foc mediu. Și topește ciocolata cu untul la bain marie, cu timpul adaugi zahăr și esența de vanilie, păstrezi pe foc până se omogenizeză totul.

  2. Bate gălbenușurile și ouăle împreună. Pune apoi treptat ciocolată și untul pe care le-ai temperat la bain marie;

  3. Ține cont că acestea sunt ușor calde, iar dacă le pui prea repede s-ar putea să gătești ouăle.

  4. Pune apoi făină și mai amestecă până se încorporează bine. Adaugă această compoziție în forme individuale de aluminiu, lăsând 5 mm față de vârf.

  5. Bate-le puțin de tocător, pune-le într-o tavă și introdu-le în cuptorul încins în prealabil la 200 de grade C, pentru 8 min.

  6. Timpul poate să difere în funcție de performanță și tipul de cuptor. Cu mare grijă, dezlipește ușor deșertul de pe marginile formelor de aluminiu, folosind un cuțit cu lama subțire. 

  7. Răstoarnă-le pe fiecare în parte pe câte o farfurie și servește-le cu câte o cupa generoasă de înghețată de vanilie, zahăr pudra sau fructe proaspete.