Pentru rețeta lui Dinescu vedeți mai jos, în chenar.

Pulpă curățată de pielite,spălată,se împănează cu slănină și usturoi,se sărează,se lasă să stea 2 ore,apoi se unge cu ulei,se așază în tavă cu puțînă apă,se frige la cuptor.

În timpul frigerii se unge cu sosul format în tavă.Făină se călește in ulei,se adaugă ceapă tocată,morcovii și țelină rase,se continuă călirea până ce legumele se înmoaie.Se stinge cu apă și se lasă să fiarbă 30 min.

Citește și:

Descoperă importanța și protecția mărcii înregistrate

Cum Scădem Rapid Colesterolul – Cel Mai Mare Dusman al Sănătății Românului

Bana Vanga, previziuni sumbre pentru 2024! Dezastrele cu care ne-am putea confrunta în noul an

Se pasează sosul și se lasă să fiarbă la foc domol, se adaugă vinul, oțetul,muștarul,castraveciorii tocați mărunt și storși bine.Se amestecă și se mai da un clocot. Pulpă se taie felii,se servește cu paște făinoase și sos picant.

Jigou de berbec împănat

friptură din pulpă de berbec

JIGOU ÎMPĂNAT

  • pulpă berbecuț
  • usturoi
  • slăninuță
  • prune uscate
  • ardei iute
  • sare
  • ulei, vin
  • ceapă
  • roșii cherry
  • piper roșu
  • coriandru

Legumele umplute

  • brânză de capră
  • dovlecei
  • ceapă
  • vinete
  • făină
  • ulei
  • roșii cherry
  • usturoi
  • dulceață de ardei iute
  1. Pentru început se împănează pulpa de carne de berbecuț cu usturoi, prune uscate, ardei iute și slăninuță. Se taie pilița de pe pulpă să nu se strângă în timpul gătirii

  2. Se prăjește înainte de a fi băgat la cuptor pentru a închide pori, iar sosul să nu se piardă.

  3. Când prăjim pulpa (jigoul) de berbecuț punem și un os de vițel împreună cu ea. Adăugăm în tigaie, după ce se rumenește pulpa și o ceapă tăiată rondele cu o roșie și usturoi și un ardei iute întreg. Spre final adăugăm și câteva prune în tigaie.

  4. Cam după 10-15 de minute transferăm pulpa în tavă cu tot cu legumele sotate împreună cu ea mai devreme. Turnăm un pahar măricel de vin alb sec.

  5. O parte de vin o turnăm în tigaia în care am prăjit jigoul, apoi turnăm în tava de friptură. Punem câteva bucățele de slăninuță și le băgăm la cuptor

Legumele umplute

  1. Brânza trebuie să fie ceva mai tare, o dăm prin făină și o prăjim, ne trebuie o tigaie mai groasă, să nu se lipească. O ai mișcăm, să nu se lipească.

  2. Tăiem în două legumele, scoatem semințele din ele (vinetele și dovlecelul), luăm brânza prăjită și o punem în buzunarele formate în legume. Umplem și ceapa cu dulceața de ardei iute și brânza topită. La vinete punem și usturoi. Punem capac de roșii. Le băgăm la cuptor până se rumenesc.