Jamie Oliver ne prezintă rețeta lui de penne carbonara clasice. Un melanj perfect între brânză, șuncă și trucurile lui Jamie Oliver. Pentru a face rețeta autentică de pasta carbonara avem nevoie de 5 ingrediente. Avem nevoie de: guanciale, care este un preparat obținut din obrajii de la porc, este un ingredient gras, asezonat cu sare și piper. Secretul stă în grăsimea de pe acest preparat. După vom avea nevoie de pecorino romano și nu de parmezan. Vom avea nevoie de ouă proaspete de preferat organice. Avem nevoie și de pasta. Al cincilea ingredient este piperul negru boabe, să fie apoi proaspăt măcinat iar opțional este pe lista lui Jamie Oliver și usturoiul.

Reclamă

Pașii de preparare ai lui Jamie Oliver

Pentru început va trebui să punem pastele la fiert cu apă clocotită în care punem sare. Fierbem pastele cum spun instrucțiunile de pe pachet. Apoi ne ocupăm de guanciale, de la care îndepărtăm șoriciul. Îl tăiem cubulețe fine, o punem la fript într-o tigaie mare și neaderentă pe foc mediu. Vom sfărâma nedecojit usturoiul.

Reclamă

Vom măcina boabele de piper pe care îl punem în tigaie după ce guanciale își lasă grăsimea în tigaie. Separat batem oul cu puțin pecorino. Trebuie să fim atenți să nu se facă jumări. Revenim la guanciale de unde scoatem usturoiul. Oprim focul, adăugăm pastele cu puțină apă în tigaie. Când nu se mai fierb pastele, când se oprește sfârâitul din tigaie punem oul cu pecorino. Vom adăuga încă puțină apă de unde au fiert pastele. Amestecăm. La final mai punem puțin piper. În farfurie mai radem puțin pecorino.

O altă variantă de a obține paste carbonara

Fierbeți al dente pastele în apă sărată clocotită, ținând cont de indicațiile de pe cutie. În timp ce pastele fierb, prăjiți la foc mic feliile de bacon în puțin ulei, până devin crocante. Rupeți feliile de bacon în bucăți mai mici și puneți-le deoparte. Într-un castron, bateți gălbenușurile cu smântâna și jumătate din cantitatea de parmezan. Când pastele au fiert, scurgeți-le de apă și amestecați-le imediat cu baconul, peste care adăugați rapid amestecul din gălbenușuri. Asezonați folosind mult piper și parmezan după gust. Serviți alături de un pahar cu vin roșu.