Gospodine, trebuie să notați acest truc pentru a face niste ouă ochiuri ca la carte! Dacă vreți să vă dați familia pe spate cu o simplă porție de ouă ochiuri, atunci trebuie să puneți în practică acest truc pe care chiar și marii bucătari îl recomandă.

Aparent, la prima vedere, ouăle ochiuri sunt un preparat banal. Însă, unele detalii fac diferența, iar asta se aplică și în cazul ouălelor. Dacă, până acum, te îngrijorai că nu își ies ouăle ochiuri perfect, atunci acest truc ar putea să te ajute. Este vorba despre o simplă lingură de faină!

În tigaie, se pune uleiul, se lasă la încins, apoi se pune respectivul strop de făină. Însă, înainte de a completa cu ouăle, trebuie să așteptați ca făina să se rumenească un pic. Evident, trebuie precizat că făina nu va schimba deloc gustul ouălelor.

Ingredientul secret pentru ouă ochiuri perfecte. Doar bucătarii renumiți apelează la el

Scopul făinii este acela de a crea o peliculă între tigaie și ouă și de a împiedica lipirea lor. Astfel, totul va fi mult mai simplu și veți evita să cumpărați o tigaie nouă.

În schimb, dacă vreți ca ouăle să aibă un gust special, puteți înlocui clasicul ulei cu unt.