Desert răcoritor cu gust de cafea și ciocolată, putem pune un topping delicios de fructe de pădure

Topping de fructe de pădure

Ingrediente:

  • 1 linguriță de suc proaspăt de portocală
  • 2 lingurițe de zahăr
  • o cană cu fructe de pădure
  • o lingură de zahăr vanilat
  • 5 linguri de apă.Sos de fructe de pădure Reţetă - Tefal

Cum se prepară sosul aromat cu fructe de pădure

  • Zdrobește fructele de pădure cu ajutorul unei furculițe și adaugă-le într-o cratiță așezată la foc mic. Adaugă zahărul, apă și zeamă proaspătă de portocală.
  • Amestecă încontinuu cu o lingură de lemn pentru a preveni lipirea sosului de fundul cratiței. După ce fierbe două minute, adaugă bourbon-ul și oprește focul.

Înghețată de ciocolată cu cafea

Gabriela Nitu
Desert răcoritor cu gust de cafea
Prep Time 5 mins
Total Time 45 mins
Course Desert
Cuisine Internațională

Ingredients
  

Înghețată

  • 200 ml lapte condensat
  • 200 ml frişcă lichidă
  • 1 linguriţă cafea solubilă
  • 1 linguriţă cafea măcinată
  • 2 linguri zahăr
  • 1 linguriţă zahăr vanilat
  • 50 g ciocolata neagră
  • 50 g ciocolata neagră
  • 50 g ciocolată albă

Lapte condesat

  • 1 l lapte cu min 3,5% grăsime
  • 600 g zahăr pudră
  • esență  vanilie 

Instructions
 

Lapte condesat

  • Se pune la foc mediu laptele la fiert împreună cu zahărul pudră, când atinge punctul de fierbere reducem focul la treaptă mică.
  • Amestecăm des riscăm să se umfle și să dea pe dinafară.
  • După 30 de minute începe să se îngroașe ușor. Îl mai fierbem alte 10 minute. Apoi laptele condensat este gata.

Înghețata

  • Batem într-un bol înalt cu mixerul frişca lichidă cu laptele condensat, când devine pufoasă, se adaugă zahărul, zahărul vanilat, cafeaua măcinată, cafeaua solubilă şi se mai batem un pic până devine consistentă, dar să nu fie tare cât să „nu cadă din castron”.
  • e toarnă în pahare de unică folosinţă, se ornează cu ciocolată asortată răzuită şi se dă la congelator. Din cantiăţile de mai sus eu am obţinut în pahare cu îngheţată.
Keyword înghețată cu cafea
Share.