Cea mai delicioasă variantă de icre de casă se prepară cu cele de crap. Pentru această rețetă ai nevoie de puține ingrediente, iar rezultatul va fi unul de excepție.

Icre de casă, perfecte pentru zilele cu dezlegare la pește

Ne aflăm în postul Crăciunului care va mai dura aproape 4 săptămâni. In acest răstimp există mai multe zile cu dezlegare la pește, conform calendarului ortodox. Astfel, poți încerca o varietate mare de preparate din pește care să fie pe placul tău.

Aceste icre de casă vor fi cu siguranță un succes pentru toți ai casei.

Pentru a pregăti această rețetă ai nevoie de:

-icre de crap (o lingură mare);

-griș 150 grame;

-200 ml apă;

-lămâie;

-sare;

-ceapă roșie;

-ulei

-apă minerală;

Începe prin a pune apa la fiert. Atunci când ajunge la punctul de fierbere adaugă peste ea grișul în ploaie și amestecă până la îngroșare. Când grișul a ajuns la o consistență cremoasă, ia-l de pe foc și pune-l la răcit.

Aceste icre de casă se prepară cu griș fiert în compoziție. Le poți consuma și fără acest ingredient dacă le preferi simple.

Într-un bol pune icrele alături de o linguriță de zeamă de lămâie și începe să amesteci cu ajutorul unui mixer. Adaugă treptat câte o picătură de ulei fără să te oprești din amestecat. Vizibil, icrele vor crește în timpul acestui proces. Mai poți adăuga pe parcurs zeamă de lămâie.  Spre final, toarnă peste icre câteva linguri de apă minerală. Continua să amesteci și vei vedea că se vor albi și mai mult.

După ce grișul s-a răcit, adaugă-l peste icre și omogenizează totul. Adaugă sarea și ceapa tocată mărunt. Dacă preferi un gust predominant de lămâie, mai poți adăuga zeamă.

Poți servi icre de casă ca aperitiv la mesele festive în perioada postului. De asemenea acestea pot fi un mic dejun ideal. Evită însă să le consumi după mai mult de două zile de la preparare.