Această prăjitură este visul oricărei femei, mai ales dacă este una în a cărei compoziție nu își are loc făina. De acest ingredient se feresc cei care vor să aibă un stil de viață cât mai sănătos și cât mai puține probleme de sănătate.

Făina albă este unul dintre cele mai nocive ingrediente pentru organismul uman. Potrivit ultimelor studii, acest ingredient reprezintă unul dintre principalele cauze pentru care oamenii iau în greutate. Mai exact, specialiștii explică faptul că două sau chiar mai multe felii de pâine albă consumate la mesele principale ale zilei, cresc cu 40% riscul de a deveni supraponderal.

Rețeta pe care toate gospodinele trebuie să o încerce măcar o singură dată

TikTok a devenit una dintre cele mai utilizate platforme de social media. Milioane de clipuri video despre rețete culinare care mai de care mai sănătoase se râspândesc cu o mare viteză.

Iată cum poți prepara și tu prăjitura fără făină albă. Promite a avea un gust delicios și cu siguranță va fi mult mai bună decât prăjiturile care sunt făcute cu făină albă. Iată cât de ușor poate fi pregătită, fără prea multe ingrediente.

Imgrediente pentru prăjitura cu ciocolată, însă fără făină albă:

6 ouă

1 cutie de mascarpone

200 g smântână pentru frișcă

100 gr de ciocolată neagră

@iuliaxyz Prajitura fara faina #prajitura #ciocolata #bunatateadepelume ♬ sonido original – iulia

Mod de preparare:

  1. Se separă albușurile de gălbenușuri și se bat separat. După preferințe, se pot adăuga 2-3 linguri de zahăr.
  2. Mascarpone, cu smântâna pentru frișcă și gălbenușurile se amestecă amestecă separat.
  3. Ciocolata se topește pe baie de aburi și se lasă la răcit complet. Mai apoi, se amestecă cu gălbenușurile bătute. Se pune peste compoziția de albușuri si se amestecă încet, de jos în sus, cât mai încet.
  4. Întreaga compoziție se toarnă într-o tavă tapetată cu hârtie de copt. Se bagă apoi la cuptor, la 180 de grade, aproximativ 30 de minute. Poate fi servită în funcție de preferințele fiecăruia.