Pentru că a început de ceva vreme pregătirea produselor de pus în cămară, nu am putut trece cu vederea una dintre cele mai aromate rețete de compot.

Astfel, preparatul din cireșe se poate face simplu și rapid acasă, chiar și de începătorii în tainele bucătăriei. Compotul de cireșe este gustos și poate înlocui oricând sucurile pline de aditivi din comerț. 

Ingrediente

În lunile de vară, cireșele sunt printre cele mai consumate fructe. Sunt bogate în antioxidanți, vitamine și nutrienți, au un conținut ridicat de fibre, potasiu și betacaroten. Pentru a ne bucura de gustul lor și de a le savura și pe timpul iernii, putem face un delicios compot de cireșe, fără conservați sau alți aditivi. În general, rețeta de compot este una ușor de preparat de oricine, fără a risca să dea greș. Iată de ce aveți nevoie:

  • Cireșe
  • Apă
  • Zahăr
Gospodinele trebuie să știe neapărat această rețetă. Cum să prepari cel mai natural și sănătos compot de cireșe
Pinterest

Mod de preparare

  • Cireșele se curăță de codițe și se spală bine sub jet de apă rece. Apoi cireșele se pun în borcanele sterilizate umplând trei sferturi din fiecare borcan. În fiecare borcan se pun trei sau patru lingurițe de zahăr, după gust. Se toarnă apa în borcane și se pun capacele.
  • Pe fundul unei oale mari se așază prosoape de bucătărie, apoi se pun în ea borcanele. Ca să nu se spargă în timpul gătirii, fie se așază borcanele la distanță unul de altul, fie se pun prosoape între ele. Se toarnă apă în oală, cât să ajungă la capacul borcanelor.
  • Se lasă la fiert, la foc mare, până dă apa în clocot. Apoi se dă focul mic și se lasă să fiarbă 40 – 45 de minute. La final, borcanele se lasă să se răcească în apa în care au fiert.

Cireșele sunt niște fructe extrem de adorate în perioada verii, însă acestea pot reda savoarea în orice sezon și în alt context. Cu fructele din compot se pot prepara cheesecake-uri, pandișpane sau prăjituri.