Ceapa este un aliment esențial care se folosește tot timpul anului.

Nu mai este un secret pentru nicio gospodină faptul că ceapa este cea care dă gustul. Indiferent de preparatul pe care alegeți să-l gătiți, aceasta va fi elementul care va schimba totul. Și pentru a vă putea bucura tot anul de gustul ei, există varianta de a păstra ceapa murată în frigider. Totul este foarte simplu de preparat și rezistă foarte mult.

Ceapa este cunoscută pentru beneficiile ei asupra sănătății și nu numai. Marii bucătari mizează mereu pe ea pentru a crea o notă specială preparatele care ies din mâinile lor. De-a lungul timpului, ceapa s-a păstrat pe lista legumelor preferate în multe gastronomii de pe glob. Fie că este consumată ca atare, crudă sau murată, aceasta este o adevărată vedetă în bucătărie.

Marele avantaj al cepei este dat de faptul că poate fi găsită tot timpul anului pe rafturile supermarketurilor sau la aprozare. Aceasta se poate combina cu absolut orice preparat, iar una dintre cele mai bune variante este cea a cepei murate. Chiar dacă este supusă conservării, leguma nu își pierde deloc din proprietăți. Din contră, este mult mai gustoasă.

Gospodine, asta este pentru voi! Motivul incredibil pentru care este recomandat să aveți mereu ceapă murată în frigider
Pixabay

Ceapa, secretul pentru un preparat delicios

Pentru gospodinele care se pregătesc de pe acum pentru sezonul murăturilor, avem o rețeta care va salva multe preparate. Este vorba despre ceapa murată pe care o puteți păstra chiar la frigider. Procesul de preparare nu este deloc unul complicat, iar gustul este complicat. Aveți nevoie doar de ceapă, un borcan cu capac, apă, oțet și condimentele preferate.

„Amestecă părți egale de oțet și apă și adaugă condimente opționale. Până fierbe amestecul de oțet și apă, taie ceapa de-a lungul și pune-o într-un borcan cu capac.

Adaugă lichidul clocotit, lasă-le la răcit, apoi pune-l în frigider. Merg cu aproape orice, fripturi, sandvișuri, legume sau paste. Ajută salivarea și digestia. În plus, adaugă un contrat de culoare, textură și gust.”

 

@design.radu Nu rata reteta asta de ceapa vara asta! #5pasidebine #retete #pridetogether #bucatarie #fonta #muraturi #ceapa ♬ Sunny Day – Ted Fresco

Distribuie

27 de ani, absolventă a Facultății de Sociologie și a Facultății de Drept din cadrul Universității „Constantin Brâncuși” din Târgu-Jiu. Lucrează în presă de aproape 3 ani și este responsabilă de materialele publicate pe zutv.ro. Este pasionată de social media și nu îi este străin niciun tool de promovare online.