Cafea cu frișcă și cognac

Ingrediente

  • 100 mlCea mai simplă reţetă de frappe cu frişcă şi topping de caramel
  • apă
  • 50 ml
  • lapte
  • 20 ml
  • coniac
  • 50 g
  • frișcă
  • 3 lingurițe
  • cafea măcinată
  • 1 linguriță
  • zahăr brun
  • scorțișoară măcinată

Preparare

  • Se pune apa la fiert împreună cu zahărul. Când clocotește se adaugă cafeaua. Se lasă un clocot și se ia de pe foc. După ce s-a decantat, se toarnă cafeaua într-un alt recipient.
  • Cafeaua obținută se amestecă cu laptele și coniacul.
  •  Se toarnă în cupe, se pune frișcă deasupra și se pudrează cu praf de scorțișoară.

Donuts cu glazură de ciocoltă

Gogoși americane

  • 375 g făină
  • 250 g lapte
  • 25 g drojdie
  • 25 g drojdie
  • 2 linguri ulei
  • 2 linguri ulei
  • un praf de sare
  • ulei pentru prăjit
  • 50 ml lapte
  • 1 linguriță unt
  • 125 g zahăr pudra
  • 2 lingurițe cacao
  1. Într-o cănița se freacă drojdia cu o linguriță de zahăr și puțin lapte călduț până se dizolvă. Într-un castronel se amestecă făină cu zahărul și sarea, apoi se adaugă laptele, uleiul și drojdia dizolvată. Se frământă toate circa 5 minute apoi se răstoarnă aluatul pe masă presărată cu făină.

  2. Se întinde cu sucitorul o foaie cam de grosimea unui deget, apoi cu ajutorul unei căni începem să decupăm gogoșile iar cu ajutorul unui păhărel le facem o gaură în mijloc.

  3. Gogoșile astfel formatele așezăm într-o tavă, le acoperim cu un prosopel și le lăsăm la dospit în loc călduț cam 10 minute.

  4. Între timp într-o tigaie sau cratiță mare punem ulei la încins tot cam de un deget. Când uleiul este fierbinte se pun gogoșile la prăjit pe rând pe ambele părți, până se rumenesc,apoi se scot pe șervețele de hârtie care să absoarbă excesul de ulei.

  5. Pentru glazură se încălzește laptele, se topește untul în el, se adaugă zahărul amestecat cu cacao și se amestecă bine. Se înmoaie gogoșile pe ambele părți în glazură.