Puiul carbonara este un preparat gustos, cu o textură cremoasă, care va fi apreciat chiar și de cei mai mofturoși membri ai familiei tale.

Puiul gătit în sos carbonara poate fi servit ca atare, alături de o salată, dar și cu paste ori peste o garnitură de orez.

Vestea bună este că pe lângă gustul desăvârșit, acest preparat mai are un alt mare avantaj: este gata în mai puțin de jumătate de oră. Așadar, dacă nu ai mult timp la dispoziție pentru a prepara prânzul sau cina, puiul carbonara este un preparat de luat în considerare.

Pui carbonara, sos alb cu afumătură și ceapă verde

Pui carbonara, sos alb cu afumătură și ceapă verde

  • 100  g bacon
  • 2 căței usturoi
  • 2 linguri unt
  • 400 buc. piept pui
  • 4 ouă
  • 150 g parmezan
  • 300 ml smântână pentru gătit
  • 1/2 legătură patrunjel
  • sare și piper
  1. Frige pieptul de pui taiat felii si presarat cu sare, intr-o tigaie, in 2 linguri de unt, pana cand se rumeneste uniform.

  2.  Odata rumenit, scoate puiul si toaca-l cuburi mari, iar in tigaia folosita frige baconul pentru 2-3 minute.

  3. Adauga usturoiul maruntit, lasa-l un minut, apoi adauga ouale batute amestecate cu smantana pentru gratit si 100 g parmezan.

  4. Omogenizeaza sosul obtinut si lasa-l sa scada un minut, apoi adu puiul inapoi peste sos

  5. Potriveste de sare si piper, tinand cont ca parmezanul este deja sarat si serveste puiul carbonara pe un pat de paste fierte conform indicatiilor de pe ambalaj.