Probabil că mulți dintre voi ați mâncat acest fel de mâncare renumit în China.

combinația de carne tocată și paște duce sigur cu gândul la o mâncare italienească. Această este o mâncare pur chinezească și are o denumire un pic ambiguă, dar nu are nimic de a face cu furnicile. În China, multe dintre mâncăruri au o istorie la baza, și există în artă culinară chineză de sute de ani.

Multe preparate au nume de personaje importante din istoria Chinei, au combinații de nume de animale sau pur și simplu au o denumire după modul cum arată.

Așa este acest tip de mâncare: micile bucățele de carne tocată seamănă cu niște furnici care se cațără pe crengile unui copac, iar crengile sunt reprezentate prin tăițeii de orez.

De aici vine denumirea acestui preparat ce face parte din bucătăria Sichuan. Și dacă vine din această bucătărie, atunci siiigur avem nevoie de ardei iute.

Furnici în copac

  •  100 g tăiței chinezești sau spaghete
  •  1 lingură ulei
  •  1 lingură ghimbir
  •  1-2 linguri sos chili
  •  150 g carne tocată porc
  • 450 ml supă concentrată de pui
  •   1 linguriță zahăr
  •  1 lingură sos de soia
  •  2 fire ceapă verde
  1. Soteaza ghimbirul mărunțit cu sosul de chili pentru 1-2 minute. 

  2. Se adaugă carnea de porc și agită ingredientele în tigaie până când carnea își schimbă culoarea.

  3. Se stinge cu supă concentrată de pui, adaugă sosul de soia și zahărul.

    După 1-2 minute, adaugă tăițeii de orez și ceapă verde tocată mărunt.

  4. Preparatul este gata când tăițeii au absorbit tot lichidul.

  5. Se servește fiecare porție de furnici în copac că atare sau alături de o porție de orez.