Ingrediente necesare pentru salata Coleslaw:

500 g varză albă sau roșie – puteți să le combinați;

150 g morcovi;

1 linguri mărar tocat puteți să-l omiteți sau înlocuiți cu o ceapă mică tocată;

70 g iaurt cremos;

70 g smântână;

Muștar 2 lingurițe alegeți un muștar care să vă placă la gust;

1 lingură oțet;

1 linguriță zahăr,

Sare și puțin piper măcinat după gust.

Salată coleslaw răcoritoareMod de preparare:

  1. Înainte de toate se recomandă să pregătiți sosul pentru salată: Într-un bol puneți iaurtul, smântână și muștarul;
  2. Adăugați oțetul, 1 linguriță de zahăr și 0.5 linguriță de sare, amestecați bine și sosul e gata. Varza se poate toca subțirel cu un cuțit, sau puteți folosi o răzătoare-mandolină, este mult mai repede.
  3. Morcovii se dau prin răzătoare mare, simplă. Adăugați morcovii în bolul cu varză, puneți o jumate de linguriță de sare și presați/amestecați puțin cu mâinile compoziția.
  4. Acum adăugați mărarul tocat, sau o ceapă tocată mică sau puteți fără ele puneți și sosul de iaurt. Amestecați bine cu o lingură, mai potriviți de sare și piper după gust.

Friptură de porc la tigaie

Pașii siguri pentru o friptură la tigaie perfectă

  • 1 kg carne de porc (mușchi sau pulpa)
  • 3-4 căței usturoi
  • 1/2 linguriță cimbru
  • 1/2 linguriță rozmarin
  • 3-4 linguri ulei
  • 200 ml vin alb
  • sare și piper
  1. Carnea se scoate cu 20 de minute înainte din frigider, se spală, se curata de pielite și se taie felii groase de 1-2 centimetri. Se unge cu ulei și se condimentează cu sare, cimbru și rozmarin. Se lasă cam 30 de minute deoparte să intre aromele în carne.

  2. Într-o tigaie se încinge uleiul, se adaugă carnea și se rumenește bine pe ambele părți (cam 4-5 minute pe fiecare parte) pana capătă o culoare frumoasa aurie. Adaugăm usturoiul spălat și curățat și lăsăm sa își elibereze aroma (aproximativ 20-30 de secunde).

  3. Stingem cu vinul îndoit cu apa și fierbem înăbușit cu capac aproximativ 40 de minute, pana când zeama scade și carnea este bine pătrunsă. Dacă e cazul mai adăugați apa. E gata când carnea este frageda, bine pătrunsă (dacă bagi furculița în ea carnea se rupe ușor).

  4. Se așează în farfuriile de servire alături de diverse garnituri la plăcere.