Friptură de porc la tavă cu vin, usturoi și legume

Carne de porc frăgezită cu vin roșu la cuptor alături de legume

  • 1,2-1,5 kg carne de porc
  • 2 linguri de ulei
  • 1 păhărel vin roșu
  • 1 căpățână de usturoi
  • 2 cepe albe
  • 5-6 cepe verzi
  • 1-2 ardei albi sau roșii
  1. Carnea: se taie carnea în felii groase de cca 5 cm. Se crestează șoricul cu o lamă sau cu un cuțit bine ascuțit. Așezăm în tavă pentru friptură (mai adâncă) ți condimentăm bine cu sare, piper negru măcinat și puțină boia dulce. Se pune chimen măcinat (merge și cu semințe) pentru că este nelipsit la fripturile de porc.Se stropește cu puțin ulei și se masează bine

  2. Se curăță bine ceapa, usturoiul și ardeiul kapia apoi se feliază

  3. Se împrăștie legumele tocate în tavă, se îndeasă sub feliile de carne, se toarnă 200 ml apă și 250 ml vin roșu, se acoperă cu o folie de aluminiu. Se bagă la cuptorul încis la 190 de grade

Carnea roșie trebuie trată cu un foc redus pentru a se înăbuși și frăgezii. De cele mai multe ori timpul mai lung de gătire poate păcăli pe cei slabi de înger, trăind cu impresia că este complicat de gătit.

Tot ce trebuie făcut este să avem răbdare și să folosim ingredientele care să o ajute să se frăgezească, vinul roșu și alimentele ceva mai acide pot contribui la asta. Carnea de porc este considerată „cea mai bună legumă” a românului.