Te-ai săturat de clasicele preparate și nu știi ce să mai gătești? Pentru astfel de zile când nu știi ce să pregătești familiei există alternative delicioase și ușor de gătit. Creveți cu lime și ierburi aromatice este una dintre rețetele care te scoate din impas și unde mai pui că este și un preparat sănătos și potrivit pentru cei care țin dietă. Cu siguranță vei reuși să își surprinzi familia cu această rețetă. 

Rețetă pentru creveți cu lime și ierburi aromatice

Acest preparat este perfect pentru zilele în care nu știi ce să mai gătești ori atunci când nu toți membrii familiei au aceleași gusturi ori sunt mai pretențioși. Mai mult, rețeta este o alegere ideală pentru cei care sunt atenți la ceea ce consumă, preparatul fiind gata în câteva minute.

Ingrediente:

500 g creveţi congelați, decorticaţi

2 lime

½ legătură pătrunjel

2 linguri ulei de măsline

2-3 căţei de usturoi

1 linguriţă fulgi de chilli

1 linguriţă coriandru tocat

sare, după gust

piper, după gust

Ești în pană de idei și nu știi ce să mai pregătești pentru familie? Iată o rețetă care îi mulțumește chiar și pe cei mai pretențioși
Pexels

Mod de preparare:

Pentru ca acest preparat să fie delicios, contează foarte mult marinarea, iar acest proces face diferența dintre unul reușit și unul mai puțin gustos. Creveții trebuie decongelați, spălați, iar apoi lăsați la scurs. Trebuie rasă coaja de la un lime, iar zeama stoarsă și păstrată pentru a fi folosită mai târziu. Coriandrul și pătrunjelul trebuie tocate, iar apoi puse într-un bol, în timp ce usturoiul trebuie dat pe răzătoarea mică și amestecat cu pudra de chilli, ulei de măsline, coaja și zeama de la lime. Adaugi creveții și îi lași la marinat timp de 30 de minute în frigider.

Bețele de frigărui trebuie lăsate la înmuiat tot pentru o jumătate de oră astfel încât să nu se ardă pe grătar. Creveții trebuie lăsați la pe fiecare parte timp de 2-3 minute. Preparatul poate fi servit cu un sos ori cu o garnitură, cum ar fi de exemplu orezul.