Dacă te confrunți cu probleme ale părului, noi avem soluția.

Părul necesită multă îngrijire pentru a preveni căderea lui. Deși, în general, se recomandă utilizarea diferitelor produse, cum ar fi șamponul specializat, putem recurge și la tehnici naturale. În acest context, vă sugerăm să folosiți usturoiul pentru a preveni chelia și pentru a vă întări părul.

Acesta are proprietăți senzaționale pentru această problemă, precum și beneficii pentru organism prin stimularea sistemului imunitar.

Cum funcționează usturoiul pentru păr

Mai multe studii au arătat că usturoiul este ideal pentru îngrijirea părului. Are proprietăți antioxidante și antiinflamatorii, prevenind infecțiile pielii. În aceeași ordine de idei, are un miros puternic care reduce simptomele psoriazisului scalpului.

Sursa: Social media

În plus, această plantă favorizează circulația sângelui în scalp, stimulează creșterea părului, are activitate antimicrobiană și antifungică, reducând astfel apariția mătreții. Ca și cum asta nu ar fi fost de ajuns, hrănește fibra capilară pentru a preveni subțierea și căderea părului.

Cum să folosești usturoiul pentru a preveni chelia

Dacă vrem să ne protejăm părul de cădere cu această plantă, trebuie să facem un preparat ușor, cu doar câteva ingrediente. Trebuie doar să aduni 3 căței de usturoi curățați de coajă, să îi pui într-un bol mic și să îi zdrobești până obții ca un piure. Dacă nu ne place mirosul, îl putem amesteca cu gel de aloe vera pentru a-l schimba.

Pentru a preveni căderea părului și, ulterior, chelia, trebuie să masăm scalpul cu vârful degetelor și să aplicăm preparatul fără a opri masajul pentru a încuraja circulația sângelui. Apoi lăsați-o să acționeze timp de 15 minute, purtând o cască de baie pentru a o menține la locul ei. După acest timp, clătiți cu apă rece. După ce părul a fost spălat, folosiți un șampon anti-cădere.

Acest remediu pentru a proteja părul de cădere și pentru a preveni calviția poate fi aplicat o dată pe săptămână. În acest fel, vom profita de beneficiile usturoiului, luând în considerare și alte motive de cădere a părului, pentru a încerca să le evităm, cum ar fi o dietă proastă și deficiența de vitamine.

Share.

Sunt Sebastian și încă de mic visam să învăț tainele jurnalismului și ale televiziunii. Am absolvit Facultatea de Jurnalism și Științe ale Comunicării din cadrul Universității Alexandru Ioan Cuza din Iași, iar acum, zic eu, sunt pregătit să vă aduc cele mai prospete știri din domenii diverse.