Visezi să ai un păr lung, sănătos și strălucitor? Nu este nevoie să cheltuiți o mulțime de bani pe produse de îngrijire a părului, care sunt adesea agresive și toxice pentru mediu.

Probabil că aveți deja în bucătărie un ingredient natural care va face diferența. Nu numai că va stimula creșterea, dar va avea grijă în mod special de părul tău. Aflați ce este acum!

Ceaiul verde: beneficii multiple pentru părul tău

Sunteți un fan al ceaiului verde? Bravo ție. Este cel mai sănătos dintre toate tipurile de ceai. Este obținut din aceeași plantă ca și ceaiul negru, dar pentru că nu este fermentat, își păstrează toate proprietățile. Dar pe lângă faptul că este bun pentru organism, știai că ceaiul verde are multe beneficii și pentru părul tău?

Mulți oameni nu știu, dar acest remediu natural este foarte eficient în adăugarea de strălucire, combaterea mătreții și ameliorarea iritației scalpului. Ca un bonus, este un balsam excelent!

Ai visat la o podoabă capilară groasă, puternică și sănătoasă? Atunci acesta este ingredientul perfect pentru tine: proprietățile ceaiului verde sunt cunoscute pentru a preveni căderea părului. Stimulează creșterea părului datorită vitaminelor (E și C) și polifenolilor pe care îi conține.

Sursa: Social media

Dar nici nu este vorba de magie. Este important să vă stabiliți o rutină regulată pentru a vă îngriji părul, atât vara, cât și iarna, deoarece acesta este adesea pus la încercare. Ca să nu mai vorbim de faptul că pierderea părului este o sursă de multe complexe. Puteți adăuga câteva picături de ulei adaptat la porozitatea părului.

Mai presus de toate, evitați utilizarea constantă a uscătorului de păr, a aparatului de îndreptat sau a ondulatorului. Căldura vă stresează scalpul, slăbindu-l și poate provoca căderea părului.

În schimb, este important să îți hidratezi mai des părul și să folosești măști de protecție. Asigură-te că folosești produse sănătoase, formulate cu vitaminele B, A, C, D, zinc, biotină și fier. În cele din urmă, aveți o dietă sănătoasă și echilibrată.

De ce să amesteci ceaiul verde cu șamponul?

Este adevărat că există deja pe piață șampoane care conțin ceai verde și care îți hrănesc părul în profunzime. Formula lor oferă strălucire, rezistență și un parfum delicat și revigorant. Dar de ce să cheltuiești bani când poți să-ți faci propriul remediu acasă? Există mai multe moduri de a vă îngriji scalpul cu ceai verde.

Poți turna puțin ceai verde preparat (și răcit, bineînțeles!) direct în șamponul tău obișnuit. Veți observa rapid rezultatele: părul dvs. va fi vizibil mai dens, mai strălucitor și mai sănătos.

De asemenea, vă puteți clăti părul cu această infuzie. Ceaiul verde acționează ca o clătire regeneratoare. Acest lucru va oferi părului tău mai multă catifelare, volum și strălucire. În plus, va fi mai ușor de coafat și mai plăcut la atingere.

Cum se utilizează înainte de șamponare?

Se infuzează 15 g de ceai verde timp de aproximativ 15 minute. Se amestecă cu o linguriță de miere. Se lasă să se răcească. Apoi, masează-ți ușor scalpul cu această soluție timp de aproximativ zece minute. În cele din urmă, spălați-vă cu șamponul dumneavoastră obișnuit.

Ceaiul verde ajută, de asemenea, să scapi de părul gras. Așa că îl puteți aplica după ce vă spălați părul. Pregătiți-o ca și cum ați avea de gând să o beți, sub formă de infuzie.  Se aplică după spălare, fără clătire. Nu vă faceți griji, nu vă va lăsa părul murdar.