Dulceața de rubarbă este una dintre cele mai vechi rețete de dulceață din bucătăria noastră. Puțînă lume știe că tulpinile înalte, roșii și acrișoare se folosesc în deserturi și dulcețuri. Acestea au un gust incomparabil cu orice al fruct. Rețeta de dulceață însă a reușit să îl impresioneze și pe Prințul Charles.

Dulceața de rubarbă pas cu pas

Dulceața de rubarbă se relizeaza extrem de rapid și are la baza trei ingrediente esențiale. Rubarbă, zahăr în funcție de cantitatea dorită și zeamă de lămâie. Opțional, pentru gust iubitorii de dulce pot folosi vanilie sau nuci în compoziție. Pentru început este necesar să tocați mărunt tulpinile de rubarbă. dacă preferați că dulceața să aibă textur, puteți opta pentru a tăia bucățile mai mari. Adăugați totul într-o cratica (neapărat cu pereți dubli) și puneți totul la foc. Adăugați apă, 10% din cantitatea de fruct pe care îl aveți, zahărul și stoarceți zeamă de la o lămâie. Dacă preferați varianta indulcitorilor, pașii de preparare vor fi aceeași.

Dulceața de rubarbă cu nuci si vanilie

Dulceața de rubarbă trebuie să fiarbă în general precum cea de nuci verzi. Este ideal să scadă până la formarea unui sirop gros. abia după ce începe să clocotească puteți adaugă câteva picături de vanilie și nucile în cazul în care preferați această varianta.

Preferată Prințului Charles

Dulceața de rubarbă a fost declarată de Prințul charles că fiind de departe cea mai gustoasă pe care a savurat-o vreodată. Acesta poposește la viscri, în Transilvania de mai multe ori pe an. Îndrăgostit de România, de idealurile și viață de la țară, membrul familiei regale a marii britanii și-a cumpărat o casă chiar în inima satului Viscri. La fiecare vizită, localnicii se întrec în a interacționa cu Prințul și a-i oferi preparate românești delicioase.