Reclamă

În cazul unei posibile crize alimentare, românii vor învăța să renunțe la carne și să să consume mai multe legume. În cadrul emisiunii „România, te iubesc”, cei de la ProTv au realizat un material numit „Agriculutră pe arătură”. Potrivit informațiilor aflate de jurnaliști, dacă vom avea parte de o criză alimentară, vom mânca mai multă tocană de legume, însă fără carne.

La nivelul țării noastre, producătorii de legume se plâng de prețurile din ce în ce mai scăzute. În timp ce agricultorii își vând legumele la prețuri mici, fermele de porci au fost lovite de pestă. Astfel, acestea oferă un sfert din nevoia pieței, în timp ce carnea de vită asigură un procent de numai 10%.

România, țară campioană la exporturi

Potrivit ultimelor statistici, țara noastră este campioană la importurile de carne și de legume. Dacă vorbim despre cereale, românii exportă cât mai multe.

pixabay

„România, în ceea ce privește legumele, numai Matca poate să asigure necesarul din toată România, dar mai este și Oltul și Izbiceni, mai sunt bazine”, a explicat Florin Ciocan, producător de legume din Matca, potrivit ProTv.

În fiecare ani, 2,3 milioane de tone de legume sunt culese din grădinile agricultorilor din România. Sute de tone de legume ale producătorilor români pleacă în piețe și în străinătate, după cum anunță jurnaliștii de la ProTv.

arhivă presă

În cazul unei crize alimentare, la capitolul cărnii și al lactatelor, acestea nu vor fi suficiente pentru țara noastră. Potrivit informațiilor oferite de reprezentanți, țara noastră nu produce suficient lapte.

„România nu produce suficient de mult lapte, putem estima că producătorii români unde 30-40% din laptele necesare”, a explicat reprezentantul Asociației Hostein RO, după cum citează sursa amintită.

pixabay

Astfel, în cazul unei crize alimentare, potrivit ultimelor statistici, românii nu vor duce lipsă de pâine și de tocană de legume. Cât despre carne și lapte, acestea nu vor fi suficiente.

 


Reclamă

Share.

22 de ani, studentă în cadrul Facultății de Jurnalism și Științele comunicării la „Universitatea din București”. „Bobocel” în presă, la început de drum, dar cu o desagă de determinare în spate, vrea să crească în domeniul pe care îl iubește cel mai mult și pe care a ales să pășească încă din băncile școlii. Își dorește să devină un jurnalist profi, corect și își dezvolte creativitatea, pentru a realiza materiale autentice și calitative!

© 2024 Editura Substantial SRL – substantial.ro