Primele zile toride de vară și au făcut deja apariția astfel că băuturile răcoritoare și înghețata sunt la mare căutare. Când vine vorba de compoziția lor însă, multe persoane preferă să se abțină din a le consuma. Totul din cauza raportului calorii pe care acestea îl rău dar și numeroșilor aditivi adăugați în compoziție. Dacă vrei să te bucuri totuși din plin de înghețată fără grija cântarului, o poți pregăti în casă. În plus aceasta conține doar ingrediente de calitate, fără aditivi alimentari.

Înghețata de casă pe care o poți consuma fără grija cântarului

Aceste rețete de înghețată se pare extrem de rapid și ușor și poate fi oferită inclusiv celor mici. În pregătirea ei avea nevoie de:

-3 banane coapte;

-200 ml lapte de cocos;

-sirop de arțar sau agave;

-bucăți de ananas din conservă;(opțional).

Bananele și adaugă le în vasul mixerului alături de laptele de cocos e siropul de arțar. Dacă nu preferi gustul pronunțat al siropului de arțar poți opta pentru cel de agave. De asemenea pudra de stevia este opțiune bună în acest sens. Mixează toate ingredientele timp de 2-3 minute până când compoziția devine cremoasă.

Compoziția se așează într-o formă și se pune la congelator pentru două ore. După aproximativ o oră compoziția se amestecă de jos în sus astfel încât să se creeze un strat aerat. În acest mod nu se vor forma acele ace de gheață în interior.

Înghețată vegană cu nuci

Pentru pregătirea de prin dete ai nevoie de:

-smântână de cocos (o cutie);

-80 grame nuci;

-sirop de arțar;

Siropul de arțar se combină foarte bine cu nuca. Alege varianta munților clasice sau acelor pecan combinația este una extrem de delicioasă. Uite smântână de cocos adaugă nucile siropul de arțar și mixează totul. Pentru o variantă mai dulce acestui desert mai poți suplimenta cu praf de stevia.