„O persoană din staff-ul ei mi-a spus: Dacă ar spune care este mâncarea sa preferată, nu ar mai fi servită cu nimic altceva.”

Desertul favorit al reginei Angliei este foarte simplu. Jurnaliștii au reușiit să își dea seama că este favoritul reginei urmărind meniurile din deplasările sale.

„Este singura prăjitură din care ea comandă o bucată în fiecare zi, până când se termină. Mănâncă o mică bucată în fiecare zi, până când rămâne în bucătărie o bucățică minusculă. Însă chiar și acea bucățică minusculă trebuie să i-o pastrezi. Dacă lipsește o firimitură, ea remarcă acest lucru. Reginei îi place atât de mult acest desert, încât, atunci când se deplasează prin regat, Chocolate Biscuit Cake o urmează peste tot, cu trenul”. Darren McGrady

Gordon Rayner este un fost redactor de la The Telegraph. Acesta a petrecut foarte mult timp în  proximitatea familiei regale a Marii Britanii. A spus că regina Angliei s-a ferit mult timp să ofere publicitiții ce tipuri de mâncare îi plac.

„O persoană din staff-ul ei mi-a spus: Dacă ar spune care este mâncarea sa preferată, nu ar mai fi servită cu nimic altceva.” A mai spus el.

Tort de biscuiți cu ciocolată: tortul preferat al reginei

Ingrediente: 400-500 g biscuiți populari/petit beurre, 300 g unt moale, 12 linguri zahăr pudră, 80 g cacao 2 gălbenușuri, 400 ml + 5-6 linguri lapte esență de rom.

Cum preparăm desertul preferat al reginei

Pentru început ne ocupăm de blat. Batem untul moale, la temperatura camerei. Trebuie să obținem o cremă pufoasă, apoi se adaugă cacao, gălbenușurile esență de rom și câte 2 linguri de lapte. Ca referință trebuie să obținem un fel de cremă tartinabilă.

Luăm o tavă circulară și așezăm un prim strat de biscuiți înmuiați în lapte. Peste punem cremă și repetăm această alternare până ce terminăm toate ingredientele.

Lăsăm tortul la rece pentru câteva ore, de preferat peste noapte. Desertul se ornează numai după ce l-am răsturnat. Dacă dorim putem face și o glazură cu ciocolată amăruie, ca în imaginea alăturată.  Putem orna cu fructe sau cu nucă, alune… limita e cerul și gustul.

Share.