Dacă ești în pană de idei atunci când vine vorba de dulce, rețeta pentru budincă de vanilie cu banane te scoate din impas.

Nu numai că o pregătești repede și nici nu petreci mult timp în bucătărie, dar vei reuși să îți surprinzi familia cu un desert delicios. În acest fel, le vei face pe plac chiar și celor mai mofturoși membri din familie în materie de dulciuri și cu siguranță îți vor cere rețeta. 

Rețetă pentru budinca de vanilie cu banane

Ingrediente:

550 ml lapte
3 banane foarte bine coapte
2 lingurițe zeamă de lămâie
6 gălbenușuri
50 grame faina alba de grâu
30 grame unt
1 păstaie vanilie
fructe proaspete (lămâiță, lingurițe din ciocolată, pentru decor)

Desertul care te va da pe spate. Cum prepari budincă de vanilie cu banane
Pexels

Mod de preparare:

Trebuie desfăcută păstaia de vanilie și se scot semințele, care trebuie adăugate într-un vas cu lapte așezat pe foc, împreună cu păstaia desfăcută. Laptele trebuie să fie cald, iar după trebuie lăsat pentru 20-30 de minute să infuzeze bine vanilia. Într-un vas separat, se bat gălbenușurile cu o furculiță sau cu mixerul. După acest pas, trebuie adăugat jumătatea din laptele care a fost încălzit, iar după trebuie omogenizat.

Trebuie încorporată și făina, dar mare atenție pentru că se pot forma cocoloașe dacă nu este omogenizată bine compoziția. Laptele cu ouă se strecoară pentru a fi adăugat peste laptele rece. Compoziția trebuie amestecată bine până se leagă, iar după pot fi pregătit bananele.

Bananele se rup în bucăți și se pisează cu o furculiță, peste care poate fi adăugată zeama de lămâie. Bananele pot fi puse peste budinca de vanilie, iar amestecul trebuie lăsat pe foc timp de 2-3 minute. Este important să se amestece constant, iar apoi poate fi lăsată să se răcească, iar pentru a nu se prinde pojghița trebuie amestecat din când în când. Budinca de banane poate fi decorată și cu alte fructe, printre care zmeură sau piersici.